“Академик” (Свищов) започва на 4 юли

Публикувано на ср, 15 юни 2016
213 четения

На 4 юли ще започне най-вероятно подготовката си за новия сезон в Северозападната “В” група съставът на “Академик” (Свищов), съобщи неговият старши треньор Борислав Борисов. Първо обаче трябва да се изясни кога ще стартира първенството в третия ешелон и съставът на групата.
За пореден път Боби Борисов ще гради нов отбор, като се планира селекция и вече се водят разговори. “Имам уверение от ръководството, че финансовото ни състояние е стабилно и дори има възможност да се подобрят условията. Това ще ни позволи да привлечем по-опитни футболисти”, коментира Борислав Борисов.
Според футболистите, които ще бъдат привлечени, и амбициите на останалите отбори от групата ще бъдат обявени и бъдещите цели пред “Академик”.
“Студентите” завършиха на престижното трето място последното първенство след фаворитите “Етър” и “Ботев” (Враца), като дори успяха да победят “виолетовите” през есента. През есента тимът направи силен старт с 10 поредни победи и дори беше сочен като лидер в групата, но после дойде смяна на ръководството на града и клуба, който е общински, и бяха необходими месец-два, докато се регулират отново нещата. През зимата съставът бе напуснат от четирима играчи, сред които голмайсторът на групата Кристиян Тафраджийски и вратарят Венци Димитров. Така се наложи да се прави нова селекция.
През пролетния полусезон представянето не бе така убедително, но “Академик” все пак успя да удържи уверено третото място в крайното класиране. Въпреки че се очакват покани от БФС за попълване на новата Втора лига, от свищовския клуб ще играят в третия ешелон, където отново се надяват да бъдат сред водещите отбори.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново