“Фе­ър­п­лей” с ле­тящ старт и 5 от 5 в 3х3 бас­кет­бол­на­та ли­га

Публикувано на ср, 21 ян. 2015
271 четения

С 20 сре­щи стар­ти­ра ре­дов­ни­ят се­зон от 3х3 бас­кет­бол­на­та ли­га във Ве­ли­ко Тър­но­во. Се­зо­нът бе от­к­рит в съ­бо­та в бас­кет­бол­на­та за­ла на ст. “Ивай­ло”.  До мо­мен­та учас­тие са пот­вър­ди­ли 12 ти­ма, ка­то сред тях има учас­т­ни­ци от Ве­ли­ко Тър­но­во, Со­фия, Гор­на Оря­хо­ви­ца, Пол­с­ки Тръм­беш и Дря­но­во. Наг­рад­ни­ят фонд на тур­ни­ра е 1000 ле­ва.
Шам­пи­о­ни­те в ли­га­та за 2014 го­ди­на – “Фе­ър­п­лей”, нап­ра­ви­ха ле­тящ старт, в кой­то пос­тиг­на­ха 5 от 5 по­бе­ди.  Пла­мен Или­ев, Ан­то­нио Стан­ков, Ге­ор­ги Ива­нов, Мар­тин Цо­нев и Ка­те­ри­на Ге­ор­ги­е­ва се на­ло­жи­ха над ти­мо­ве­те на “Г.О.Бас­кет” с 15:8, “Under DOGs” с 16:7, “Тур­бо Гал­фо­ни” с 15:10, “Баш Меч­ки­те” с 15:12 и “Без По­тен­ци­ал” с 15:12. Топ­ре­а­ли­за­тор на ти­ма ста­на Ан­то­нио Стан­ков с 32 точ­ки, 17 до­ба­ви Пла­мен Или­ев. С ак­тив 5 по­бе­ди и 1 за­гу­ба тръг­на ти­мът на “Баш Меч­ки­те”, ко­и­то спе­че­ли­ха един от два­та пред­се­зон­ни­ тур­ни­ра. Те се на­ло­жи­ха над “Ха­ос” с 15:12, “Тур­бо Габ­фо­ни” с 11:9, “Г.О.Бас­кет” с 15:9, “Зме­йо­ве­те” с 15:3 и “Без По­тен­ци­ал” с 15:14.
С по­ло­жи­те­лен ак­тив от пър­вия ден е и от­бо­рът на “Зме­йо­ве­те”, ко­и­то са 3 по­бе­ди и 2 за­гу­би. Ус­пе­шен де­бют в съ­щин­с­ка­та част на Бас­кет­бол­на­та ли­га – ре­дов­ни­ят се­зон нап­ра­ви от­бо­рът на “Без По­тен­ци­ал”, със­та­вен от със­те­за­те­ли на БК “Етър 49”. Ру­мен Хрис­тов, Ге­ор­ги Пав­лов и Ка­ло­ян Ка­ра­и­ва­нов изиг­ра­ха ня­кол­ко мно­го сил­ни ма­ча, в ко­и­то пос­тиг­на­ха по­бе­ди с 15:12 над “Зме­йо­ве­те” и “Ха­ос”, а в ос­та­на­ли­те сре­щи от­с­тъ­пи­ха с ми­ни­мал­на раз­ли­ка. Вто­рият кръг в ли­га­та е в сря­да от 19.30 ч..
За­пис­ва­не­то за учас­тие про­дъл­жа­ва до края на яну­а­ри на сай­та www.streetballbg.com, как­то и във фейс­бук. Все­ки тим мо­же да кар­то­те­ки­ра до 5 чо­ве­ка, ка­то в един мач мо­гат да вез­мат учас­тие 4 чо­ве­ка от от­бо­ра. Фи­на­лът на ли­га­та е пред­ви­ден за 28 март 2015 г.
“Важ­но е да се ор­га­ни­зи­рат та­ки­ва съ­би­тия. Ние го пра­вим, въп­ре­ки всич­ки труд­нос­ти, ко­и­то въз­ник­ват. Осо­бе­но в град ка­то Ве­ли­ко Тър­но­во, в кой­то ня­ма мъж­ки бас­кет­бо­лен от­бор, е мно­го по­лез­но учас­ти­е­то за под­рас­т­ва­щи­те със­те­за­те­ли, ко­и­то тру­пат без­це­нен опит, иг­ра­ей­ки сре­щу по-го­ле­ми от тях учас­т­ни­ци”, за­я­ви ор­га­ни­за­то­рът Да­на­ил Ки­ров.
Ге­ор­ги ГЪ­РЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново