Ветераните на “Етър” само на мач от топ 4 на България

Публикувано на чт, 6 апр. 2017
219 четения

Само един мач вече дели ветераните на “Етър” от влизане във финалната четворка на държавното първенство по футбол за ветерани, която ще определи шампиона на България за сезон 2016/2017 година.
В петък, 7 април, “виолетовите” излизат в зонов финал срещу силния тим на “Манастирище 2000”. Мачът е от 16:30 ч. на неутрален терен в Ловеч. Победителят влиза в топ 4 на България, който ще излъчи бъдещия шампион. За там вече се класира тимът на “Левски” (Сф) след победа с 11:1 в зоновия финал на Югозапада над “Ботев” (Ихтиман).
Ветераните на “Етър”, чийто треньор е Никола Велков, а председател на Клуба на ветераните – Георги Трендафилов, първо станаха областен шампион, като през ноември на финала биха с 2:0 “Изгрев-93” (Царевец) с попадения на Бончо Генчев. Неотдавна в междуобластния финал в Севлиево те разбиха “Априлци” с 5:1, като 4 гола наниза Стефан Трайков, а един добави Бончо Генчев.
Изключително интересно дерби предстои между ветераните на “Локомотив” (ГО) и “Етър”. То ще бъде на 27-28 май в Горна Оряховица по случай празника на града и ще се играе на осветление на обновения стадион. В дербито ще вземат участие легенди на двата клуба от 80-те и 90-те години, когато “Етър” и “Локо” (ГО) играеха заедно в елита и постигнаха най-големите си успехи.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново