“Етър” засега ще бъде воден от тримата асистенти на Петков

Публикувано на чт, 12 Ное. 2020
211 четения

Треньорският щаб на “Етър” от досегашните помощници на Петко Петков ще води засега “виолетовите” – Калоян Чакъров, Марин Стефанов и Николай Катъров. Това обявиха от клуба, след като наставникът Петко Петков подаде оставка от поста си във вторник. Решението му този път бе окончателно и двете страни се разделиха по взаимно съгласие. “Ако има някой виновен – това съм аз. Реших да напусна поста си, за да дам възможност на ръководството на “Етър” с нов човек като старши треньор да излезе от кризата”, обясни мотивите си Петко Петков. От ръководството приеха оставката му и обявиха, че му благодарят за работата начело на клуба.
Петков пое “виолетовите” в началото на годината в трудна ситуация, когато клубът се бе разделил с най-добрите си футболисти и бе обявено оздравително намаляване на бюджета. Представянето на тима през пролетта бе добро. След загуба на старта в Стара Загора последва реми 1:1 с шампиона “Лудогорец”, а на 3 март дойде и първата победа – при това с разгромното 6:2 като гости на “Витоша” (Бистрица). После дойде пандемията с коронавируса, а след възобновявето на първенството тимът, макар и трудно, оцеля в елита. След загубата с 0:1 от “Царско село” последва реми 2:2 във Варна и победа над “Витоша”, а с помощта на “моряците” етърци отидоха да играят за 7-10 място и в крайна сметка завършиха десети.
На практика обаче от януари клубът бе без действащ Управителен съвет, тъй като старият бе заявил оттегляне, а две Общи събрания пропаднаха. На 21 август Петко Петков обяви, че напуска, като официално излезе в десетдневен болничен. Мотивите му бяха липса на качествена селекция и липса на работеща управа.
Междувременно бе избрано ново ръководство и след края на болничния си треньорът реши да продължи работата си.
През есента обаче представянето и най-вече резултатите бяха трагични. Повлияха куп фактори като липса на качествени играчи, отсъствие на основни футболисти поради коронавируса, съдийски ощетявания, липса на късмет в някои от срещите. В част от мачовете “Етър” игра добре, но загуби, в други като гостуванията на ЦСКА-1948 и “Ботев” (Враца) обаче бе много слаб и отнесе по 5 гола. В крайна сметка от 13-те си мача досега “виолетовите” записаха едва три ремита и 10 загуби, което твърдо ги закотви на последното място, като шансовете да наваксат изоставането в точките са минимални.
На 10 ноември Петко Петков окончателно напусна клуба. Калоян Чакъров неведнъж е влизал в ролята на резервен вариант при рокадите, а преди време бе и старши треньор на тима. До края на есенния полусезон остава само едно гостуване на “Славия” на 21 ноември, а до края на годината има още три мача, в които тимът приема “Царско село”, гостува на “Черно море” и посреща “Монтана”.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново