“Етър” взима 40 000 евро от УЕФА

Публикувано на чт, 27 ян. 2022
213 четения

40 000 евро ще получи “Етър” от програмата “Солидарност” на УЕФА заради участието на българските отбори в евротурнирите. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома на БФС. За пръв път в Изпълкома участва и кметът на Велико Търново и председател на Сдружението на общините в България Даниел Панов, който бе избран за член на Изпълкома в края на миналата година.
По 40 000 евро ще получат всички клубове от Първа лига през сезон 2020/2021 г., когато там бе и “Етър”. “Изпълнителният комитет одобри разпределението на сумите по програмата “Солидарност” на УЕФА за сезон 2020/2021 г., които ще достигнат до клубовете с месец по-рано от предвиденото. Всеки клуб от Първа лига ще получи по 40 хиляди евро, представителите на Втора лига по 15 хиляди евро, а участниците в Трета лига – по 1210 евро”, съобщиха от БФС. Членовете на ИК бяха запознати и с разпределението и на втория транш от договора за телевизионните права, според който участниците в елита ще разпределят помежду си сумата от 1 080 000 лева.
Изпълкомът приема само за сведение входираната в деловодството на БФС подписка от Бербатов за провеждане на Общо събрание на 18 март 2022 г. Още на 8 септември м.г. на свое заседание Изпълнителният комитет гласува решение за свикване на Конгрес на същата дата и с идентичен дневен ред, което е отразено в Търговския регистър на 14 септември 2021 г. Поканата и дневният ред на Общото събрание са общодостъпни и актуални.
Ясен Петров ще продължи да изпълнява длъжността на селекционер на националния ни отбор по футбол. “Активирахме клаузата в договора му, който беше подновен за още една година. Основната цел, която му е поставена от Изпълнителния комитет е първо място в групата на Лигата на нациите”, заяви Боби Михайлов.
Бившият международен съдия Виктор Касай от Унгария ще бъде новият шеф на Съдийската комисия към БФС. Договорът на унгареца е за година и половина. Доскоро той е бил начело на съдиите в Русия. Идва със свой асистент, а съдийската комисия ще бъде в същия вид към момента.
“Новият шеф го чакам днес. Той ще живее и работи в България за разлика от Марк Бата. Работил е и към УЕФА. Повечето федерации се спират на чужденци. Увеличаваме броя на младите съдии в България и тяхната квалификация, съответно и на топсъдиите с повече мачове в топпървенствата. Към момента унгарецът идва със свой асистент, комисията остава в същия вид, за да може да има приемственост”, поясни Борислав Михайлов.
Националният ни отбор по футбол ще премери сили с тимовете на Катар и Хърватия. На 26 март “лъвовете” ще се изправят срещу Катар в Доха, а три дни по-късно на 29 март националите ще премерят сили с Хърватия.
Михайлов оповестил пред Изпълкома и новите кадрови промени. Позицията директор “Стратегическо развитие” се поема от дългогодишния отговорник за масовия футбол Андрей Петров, функцията зам. изпълнителен директор ще поеме Христо Запрянов, досегашен директор отдел “Маркетинг и комуникации”. Дългогодишният председател на Зоналния съвет на БФС – София, Валентин Чакъров заема поста директор “Първенства и турнири”, а на негово място е назначен бившият треньор на “Етър” Петко Петков, както “Янтра ДНЕС” вече писа. Позицията технически директор на БФС заема Георги Иванов – Гонзо, а за селекционер на България U15 бе утвърден Калоян Георгиев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново