“Етър” взе важна победа в Козлодуй

Публикувано на вт, 10 май 2016
363 четения

Изключително ценна победа взеха футболистите на “Етър” по пътя към крайното първо място и влизането в професионалния футбол. Те надделяха с 2:1 като гости над “Ботев” (Козлодуй). Предварително се знаеше, че гостуването там ще е трудно заради близките отношения с “Ботев” (Враца), въпреки че съперникът е на предпоследното място.
Ферарио Спасов започна със същия състав от домакинството срещу “Бдин”. Положенията в мача не бяха много, въпреки че етърци водеха играта. Удар на Петър Димитров бе спасен от вратаря и полувремето отиваше към 0:0, когато две минути преди почивката отново Пепи Димитров се оказа решаващият голмайстор на “болярите”. Той отправи удар от 7-8 метра и след рикошет топката влетя в мрежата – 0:1.
Нещата не се промениха и през втората част. В 65-ата минута след центриране отново Петър Димитров (на снимката) с глава наниза второто попадение за етърци. Това бе негов 14-и гол с виолетовия екип само за пролетния полусезон и вече е съвсем близо до възможността да оглави таблицата на голмайсторите във “В” група, като още води и в тази от “Б” група.
4 минути преди края домакините успяха да намалят резултата чрез Любенов и това донесе леко напрежение в оставащото време, като в продължението отново Димитров от десетина метра можеше да стигне и до хеттрик, но ударът му мина над гредата.
Така “Етър” опази преднината си от 1 точка на първото място, като до края има домакинство на “Академик”, гостуване в Павликени и мач у дома на 29 май с “Ботев” (Луковит).
“Етър”: Михайлов, Анев, Николов, Минков (73 Русев), Скерлев, Кямил, Кирилов, Трифонов, Байчев (70 Яв. Генчев), Христов, Димитров.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново