“Етър” – “Ботев” (Враца): време за битка

Публикувано на пт, 9 окт. 2015
514 четения

“Етър” приема “Ботев” (Враца) в директен мач за първото място в първенството на Северозападната “В” група. Дербито е чакано с огромен интерес с оглед на заявените от двата отбора амбиции за влизане в професионалния футбол. Третият претендент е “Академик” (Свищов), който тепърва ще срещне останалите два съперника.
Етърци и врачани натрупаха по 8 победи, като направиха и по една грешна стъпка. “Ботев” загуби с 1:0 в Трявна, а “виолетовите” направиха 1:1 в Севлиево на неутрален терен срещу “Партизан”. Така в момента “Етър” е втори с 25 точки, а врачани – трети с 24 точки.
Дербито е в събота, 10 октомври, на стадион “Ивайло” и ще се играе от 14:00 ч. Мачът ще бъде предаван пряко по Канал 3. Интересът е голям и на трибуните се очакват няколко хиляди зрители. Агитката на “Етър” отдавна е в готовност за мача и готви за пореден път гореща подкрепа на своите любимци.
Очаква се и гостуваща агитка от Враца, която ще наброява между 100 и 150 души. Вече е напълно възстановен секторът за гости, поставена е и химическа тоалетна. Клетката ще бъде готова и ще приеме гостуващите фенове, съобщи управителят на “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов. Билетите за мача са на цена от 2 лв. и ще бъдат пуснати в продажба час и половина преди мача. Две каси ще работят от север, а гостуващите фенове ще влизат от южния вход.
Настроението е добро и момчетата се настройват за битка, заяви спортният директор на “виолетовите” Бончо Генчев. Той не скри, че е имало разговори след неубедителния мач в Севлиево. “Отчетохме си минусите и отношението към играта. Играчите трябва да знаят, че им се плаща, за да работят. Смятам, че настроението вече е вдигнато, надявам се това да проличи в съботния мач. Борбата не е за какво да е, а за първото място”, каза бронзовият медалист от САЩ-94.
“Имаме силни качества и трябва да ги покажем. Ясно е, че ще е трудно, без битка няма как да стане. Надявам се да излезем с чест от двубоя”, добави Бончо Генчев.
Прави се всичко възможно и за физическото възстановяване на всички футболисти.  Някои от тях имат леки проблеми, но от клуба се надяват да са готови за съботното дерби, като не пожелаха да обявяват конкретни имена.
Победа на “Етър” ще направи разликата пред врачани 4 точки, което ще позволи на тима да влезе с повече самочувствие и за следващите отговорни гостувания във Видин и Свищов. Първенството е дълго, борбата тепърва предстои, но всяка победа в директен мач има двойна цена, наясно са в “Етър” и са амбицирани да я постигнат.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново