“Етър” в група със “Славия”, “Бдин” и “Черноморец” за шампионската титла

Публикувано на пн, 15 юни 2015
510 четения

Децата на “Етър”, набор 2003 г., са в група с отборите на “Славия”, “Бдин” и “Черноморец” (Бургас) на държавните финали за шампионската титла, обявиха от БФС. Програмата на мачовете бе оповестена на официалния сайт на Българския футболен съюз.
Както вече писахме, възпитаниците на треньора Николай Катъров постигнаха огромен успех, като се класираха за държавните финали и влязоха в топ 8 на България. “Етър” достигна до бараж, след като през сезона спечели първо място в зона “Плевен”, където бяха пратени да играят. Зона “Велико Търново” пък бе спечелена от горнооряховския “Локомотив”. Така двата първенци на Футбол 9 трябваше да определят на бараж отбора, който се класира за финалите. В двубоя, игран в Севлиево, “виолетовите” разгромиха “Локо” (ГО) с 5:1.
Така от 15 до 17 юни в Трявна те ще спорят в битка за медалите – нещо, което великотърновският футбол не е постигал от дълги години. Последният подобен успех бе през 2010 г., когато “виолетовите” от набор 1995 г. с треньор покойния Ивайло Димитров – Руския стигнаха до осминафинали за титлата и срещнаха “Марица”. В първия мач те загубиха с 3:0 в Пловдив, а на реванша на стадион “Ивайло” биха с 2:0, но това не бе достатъчно да продължат.
Това е второ издание на надпреварата на Футбол 9, в която се противопоставят най-силните отбори на съответните възрасти в България. Осемте отбора бяха разпределени в две групи по 4 отбора, като ще се играе всеки срещу всеки. После на 17 юни са мачовете за разпределение на местата за крайното класиране. Победителите ще спорят за 1-2 място, вторите за 3-4-то, третите за 5-6-о и последните за 7-8-о.
Срещите ще се играят предимно на терените на стадион “Ангел Кънчев” в гр. Трявна, но ще се ползва и теренът в близкото село Плачковци.
Официалното откриване е в понеделник от 19 ч., като “Етър” и “Славия” ще имат честта да изиграят първия мач от финалите – веднага след това от 19:30 ч. на ел. осветление.
В група I са съставите на “Левски” (София), “Ботев” (Пловдив), “Аристон” (Русе) и “Пирин” (Благоевград), а в група II – “Славия”, “Етър”, “Бдин” (Видин) и “Черноморец” (Бургас).
“Виолетовите” започват срещу силния тим на “Славия”, после на 16 юни (вторник) от 17:30 ч. срещат “Бдин”, а на 17 юни (сряда) от 10:30 ч. играят с “Черноморец”. Същия ден следобяд са и мачовете за 1-2, 3-4, 5-6 и 7-8 място. Неотдавна този отбор спечели и турнира “Проспорт В. Търново къп” в своята възраст. Да пожелаем успех на малките етърци и да ни зарадват с призово класиране!
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново