“Етър” U15 стигна само до 1:1 с “Локо” (Сф)

Публикувано на ср, 31 авг. 2022
149 четения

15-годишните етърци завършиха 1:1 с “Локомотив” (София) в четвъртия кръг на елитната група. Двата отбора направиха хубав мач, в който “виолетовите” могат да съжаляват за изпуснатата победа, тъй като играха 25 минути с човек повече. Гостите, които досега бяха с три загуби и без вкаран гол, изненадаха с бойка игра и в намален състав удържаха равенството.
Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на починалия член на Изпълкома на БФС Камен Костадинов. Мартин Христов можеше да открие за етърци, но ударът му с глава мина над вратата, а в 13-ата минута и Даниел Генков със силен шут стреля над гредата. Локомотивци обаче действаха напористо и първи стигнаха до гол. В 17-ата минута Емилиян Гогев напредна отдясно и от малък ъгъл откри – 0:1. Пак Дейвид Станоев от гостите в 34-та минута насочи топката към вратата, но Симеон Иванов изби от голлинията. В ответната атака удар на Рафаел Чолаков мина опасно до гредата.
Смените в “Етър” дадоха резултат и през втората част последва щурм. В 38-та минута Петър Петров центрира и на задна греда Иво Бижев с глава се разписа за 1:1. В 46-ата минута Мартин Христов изпревари вратаря Митков, който го събори на границата на пеналта. Последва червен картон и “Локо” (Сф) остана с човек по-малко, като на вратата застана резервата Теодор Исмаил. “Виолетовите” до края натискаха, но така и не вкараха гол. Удар на Виктор Борисов бе уловен, последваха още две-три сериозни разбърквания, а пет минути преди края Слави Иванов също можеше да вкара, но вратарят изби с крак.
“Етър” U15 е на 13-о място с 4 точки, в следващия кръг на 3 септември гостува на намиращия се точно пред него “Левски” (Сф).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново