“Етър” стартира с възлов мач срещу “Монтана” на “Ивайло”

Публикувано на вт, 14 февр. 2023
277 четения

“Етър” стартира пролетния полусезон днес, когато приема от 17:30 ч. на стадион “Ивайло” състава на “Монтана”. Иво Андреев от София ще бъде рефер с асистенти Мартин Венев и Димитър Димитров, четвърти съдия е Васил Минев, а съдийски наблюдател – Цветан Георгиев.
Шест са новите попълнения – вратарите Християн Славков и Иван Дерменджиев, защитникът Валери Христов, халфовете Емануил Личев и Янко Ангелов и нападателят Мартин Тошев. Всички те вече са картотекирани в БФС и са на линия за днешния мач.
Двубоя обаче пропускат двама основни футболисти поради наказания. Защитникът Мариян Иванов е аут за 2 мача, а халфът Николай Янков – за един. Всички останали играчи попаднаха в групата, която по новите правила на БФС вече може да бъде от 20 души.
Първият мач ще определи посоката и на двата тима, заяви старши треньорът Емануел Луканов. Разликата между тях е 5 точки и може да бъде сериозно увеличена или драстично скъсена. Луканов изрази притеснения, че гостите правят “организация” за елита, без обаче да посочи конкретно име.
“През зимата разговарях с много колеги, всеки от тях ми говори за “организация” за Първа лига. “Етър” е претендент за елита, но аз не използвам тази дума. Ние правим подготовка и селекция за Първа лига, но не и “организация”. Бих искал да сезирам ръководните органи да бъдат нащрек какво се случва, не говоря за спортно-технически неща, а за други прийоми, които могат да са голям фактор в някои от мачовете. Мачът ни с “Монтана” е възлов и затова го казвам! В думите на колегите за “организация” се споменаваха два отбора… Тази дума малко ме притеснява – както за предстоящия мач, така и за тези занапред. Нека нещата се решават по спортно-технически начин и да се решават на терена”, коментира Емо Луканов.
Редовните билети са с цена от 8 лева. Учениците от 7 до 18 г. и пенсионерите ще заплащат по 5 лева, а децата до 7 години ще влизат безплатно с придружител. Остават и семейните билети във вариант родител с едно дете – 10 лева, и родител с две деца – 12 лева.
Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 14 часа във фен магазина, в 15:30 ч. отварят касите от северната страна на стадион “Ивайло”, а от 16:30 часа – и входовете. Паркингът пред централния вход ще бъде затворен за автомобили. От “Етър” призоваха великотърновци да не паркират автомобилите си, тъй като срещата ще бъде предавана пряко по “Диема спорт” и в обедните часове ще пристигнат телевизионните екипи.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново