“Етър” стартира подготовка днес, очакват се нови попълнения

Публикувано на пн, 4 ян. 2021
274 четения

“Етър” събира футболистите си днес за начало на подготовката за пролетния полусезон. В първия ден трябва да бъдат направени задължителните PCR тестове, а до сряда – и функционалните изследвания на футболистите. Първата тренировка е планирана за 6 януари.
Тимът ще бъде на предсезонен лагер в с. Ягода от 18 януари, като ще остане там до края на месеца. Шест контроли ще изиграе “Етър” по време на подготовката. Първата контрола на “виолетовите” ще бъде на 15 или 16 януари срещу “Спартак” (Плевен). След това предстои проверка срещу “Берое” на 20 януари, а три дни по-късно “болярите” играят срещу “Ботев” (Пловдив). “Етър” планира да проведе още един спаринг на 26 януари, като съперникът предстои да бъде уточнен. Тимът ще се изправи срещу “Септември” (София) в контрола на 29 януари. Последната контрола на “Етър” ще бъде на 5 или 6 февруари в София срещу ЦСКА-1948 като генерална репетиция за първия официален мач – гостуването на шампиона “Лудогорец” седмица по-късно.
Предсезонната подготовка обаче пропуска младият Стелиян Добрев, който получи сериозна контузия по време на тренировъчен крос през паузата и ще е аут за около два месеца.
След освобождаването на шестима футболисти през декември се работи активно по селекцията, но до момента клубът не е обявявал нови имена. Не е изключено такива да се появят още днес. Междувременно по медиите бяха активно спрягани най-различни варианти, нито един от които още не е потвърден официално. Първото спрягано име е на бившия голмайстор на тима Дани Младенов, който разтрогна договора си с ЦСКА-1948. След това се появиха имената на халфа Симеон Мечев, разтрогнал със “Септември”, както и на миналите през ЦСКА Александър Тонев, Михаил Александров и Мартин Тошев. Последният отрече информациите. “Няма нищо вярно, че ще играя в “Етър”, не съм говорил с никого там. Съчинения, свикнал съм вече”, заяви Тошев. Появи се и информация, че “Славия” ще вземе талантливия юноша Стелиян Добрев, която също не бе потвърдена.
“Разговарям с много футболисти. Това е най-важното и съм се насочил в тази посока. Всичко зависи от това дали ще вземем точните и нужните хора. Знаете, че периодът е много труден в момента с оглед на това, че ни предстои зимна селекция и има пандемия. Нищо чудно да се разделим с още футболисти, но всичко зависи от това какво може да привлечем. Има футболисти, с които сме в напреднали преговори, но няма да кажа имена, докато всичко не стане официално. Обърнал съм се към българи, но наблюдавам и футболисти от чужбина”, коментира треньорът Александър Томаш.
“Всеки един треньор желае още на първия ден всички футболисти, които той е искал, да започнат подготовка, но съм убеден, че това е много трудно и може да се случи само в определени отбори. За мен най-важното е максимално, максимално бързо да привлечем тези футболисти, които искаме. Дали ще успеем за първата тренировка, не мога да кажа, но естествено, че ще има такива играчи, които ще се присъединяват към отбора, след като подготовката започне.
Важното е какъв обем от работа ще извършим по време на подготовката. За мен е важно да покажа, че един треньор трябва да умее да бъде гъвкав, когато трябва да играе за резултат. Едно от нещата да поема “Етър” беше това. Аз съм убеден и вярвам, че ако в подготовката тръгна да изграждам стил и начин на игра, на мен ще ми трябва време, а “Етър” няма време. “Етър” се нуждае от всяка точка във всеки един мач. Няма да променям почти нищо. Ще се интересувам от резултата. Няма да ме интересува играта”, заяви Александър Томаш.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново