“Етър” стартира днес срещу молдовския “Петрокуб” в турнира “Балчик къп”

Публикувано на вт, 7 февр. 2017
214 четения

“Етър” започна от вчера втория си предсезонен лагер от подготовката, който ще протече в Балчик и Албена. Великотърновци участват в третото издание на международния турнир “Балчик къп” от 6 до 17 февруари, по време на който ще имат 4 мача. Отборът е настанен за лагера си в хотел “Юпитер” в Балчик.
Промяна настъпи сред участниците в последния момент. “Виолетовите” трябваше да са в група с “Добруджа”, “Петрокуб” (Молдова) и “Адейсо Юнайтед” (Гана), но стана ясно, че ганайският отбор ще бъде заместен от елитния “Дунав” (Русе). За това съобщиха от русенския клуб, като обявиха, че “драконите” ще срещнат “Добруджа” на 8 февруари, молдовския “Петрокуб” на 10 февруари и “Етър” (Велико Търново) на 13 февруари.
Така съставът на “Етъp” cтapтиpa днес oт 15:00 ч. cpeщy “Пeтpoкyб” (Мoлдoвa), нa 11-и игpae cpeщy “Дoбpyджa”, a нa 13 фeвpyapи cpeщy “Дунав” (Русе). Любопитното е, че старши треньор на днешния съперник е Юрий Осипенко, с когото “Милсами” отстрани “Лудогорец” във втория квалификационен кръг на Шампионската лига през 2015 г. През същата година Осипенко бе избран за треньор № 1 на Молдова.
Заелите четвъртите места в двете групи ще спорят за 7-8 място на 16 февруари. Същия ден класиралите се на третите места в групите ще играят за 5-6 място. Последният ден на надпреварата е на 17 февруари. Заелите вторите места в предварителните групи играят за третото място, а победителите в тях ще спорят за първото място на турнира.
Срещите от надпреварата ще се играят на стадиона в Балчик и терените на курорта “Албена”. В първото издание на турнира победител стана тимът на “Динамо Ауто” от Молдова, а през миналата година той бе спечелен от домакините “Черноморец” (Балчик).
Междувременно стана ясно, че нападателят Петър Димитров ще продължи кариерата си в лидера в Северозападната Трета лига Кариана от с. Ерден. 34-годишният играч се раздели с “Етър” по взаимно съгласие и реши да премине в тима от по-долното ниво на родния футбол. През първия полусезон Димитров отбеляза четири гола в 16 мача за тима, а миналия сезон бе голмайстор на етърци.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново