“Етър-64” отнесе шуменки като гост и влезе във финалната четворка за купата

Публикувано на вт, 7 февр. 2017
137 четения

Великотърновки разгромиха с 31:26 домакините от Шумен.

Хандбалистките на “Етър-64” се класираха за полуфиналите в турнира за Купата на България, след като записаха резултатна победа в Шумен в четвъртфинала срещу домакините. За разлика от мача за първенство през есента, сега великотърновки подходиха много сериозно и не оставиха шансове на съперника, разгромявайки го с 36:21 (17:10). След 2:4 в полза на “виолетовите” в началото, воденият от Йонка Генчева тим започна постепенно да трупа разлика. В 20-ата минута етърки вече дърпаха с 5:9, а три минути преди почивката водеха с десет попадения – 6:16. Полувремето завърши при 10:17 в тяхна полза.
През втората част Генчева даде шанс за изява на всички момичета, но това не повлия върху развоя на срещата, а разликата набъбна още повече в полза на гостенките. Така в средата на полувремето резултатът достигна до 15:30. До края на мача домакините от “Шумен-98” и състезателките на “Етър” вкараха по нови шест гола, за да се стигне до крайното 21:36.
“Момичетата изиграха чудесен мач. Страхотно представяне в защита и нападение. Отбелязани голове с далечна стрелба, при разширена контраатака, при бързи пробиви… Благодаря на ОП “Спортни имоти и прояви” за добрите условия, при които се подготвяме в зала “Сава Величков”, коментира Йонка Генчева.
“Етър 64”: Десислава Николова, Данислава Петрова 7, Деница Иванова 1, Антоанета Симеонова, Даниела Коцева 6, Силвана Савич 8, Соня Богданова 9 (Кръстева 2, М. Йорданова, М. Хараламбиева, М. Павлова, В. Маринова).
В събота, 11 февруари, етърки възобновяват пролетния полусезон в първенството с домакинство срещу “Ники спорт” (Сливница), като мачът е от 14:00 ч. в ДКС “Васил Левски”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново