“Етър” срещу “Спортист” (Своге) в дербито на двата тима със “сухи” мрежи

Публикувано на пт, 10 мар. 2023
88 четения

“Етър” приема “Спортист” (Своге) днес от 15:00 часа на стадион “Ивайло”. Двубоят е много важен за великотърновци, които при успех ще дръпнат със седем точки пред съперника и ще запазят аванса си от три пред “Крумовград”.
Оспорвано дерби предстои обаче за “виолетовите”. То противопоставя единствените два отбора във Втора лига, които не само нямат загуба през пролетния полусезон, но и не са допускали гол във вратите си.
Етърци натрупаха три победи и едно реми, като са вкарали 6 гола. “Спортист” (Своге) пък е с две домакински победи с по 1:0 и две равенства 0:0 като гост и също е със “суха” мрежа. Това прави днешния мач освен важен и изключително любопитен.
Главен съдия е Мартин Марков от София с асистенти Мартин Ангелов и Георги Великов, четвърти рефер е Стоян Арсов, а съдийски наблюдател – зам.-шефът на комисията и отговарящ за назначенията във Втора лига Георги Йорданов.
Куп кадрови проблеми обаче връхлетяха “виолетовите”. Халфът Николай Янков е със счупен пръст и ще пропусне още двубои. Крум Стоянов и Христо Митев са възстановени от контузии. Опитният халф Яни Пехливанов пък бе наказан за натрупани картони и също пропуска мача, както и Мартин Моран.
Двубоят ще бъде предаван пряко по Диема Спорт. Паркингът от северната страна на стадион “Ивайло” ще бъде затворен за автомобили през целия петъчен ден, съобщиха от клуба. Организацията по провеждането на футболната среща налага да бъде ограничен достъпът на автомобили до паркинга, тъй като той трябва да приеме тези на длъжностните и служебните лица, както и ПТС-ите на телевизията и автобуса на гостуващия тим.
Билетите ще бъдат пуснати в продажба в 12:00 ч във фен магазина на великотърновския клуб, а от 13:30 ч. – и на касите от северната страна на стадиона.
Редовните билети остават на цена от 8 лева. Учениците от 7 до 18 години и пенсионерите ще заплащат по 5 лева, а децата до 7 г. ще влизат безплатно с придружител. Остават и семейните билети във вариант родител с едно дете – 10 лева, и родител с две деца – 12 лева.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново