“Етър” ще опазва първото място с гостуване на “Струмска слава”

Публикувано на пт, 14 окт. 2022
251 четения

“Виолетовите” ще опазват първото си място в класирането на Втора лига с гостуване на “Струмска слава” в Радомир. Двубоят е в събота от 14:45 ч. и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.
Съперникът изпадна в криза след добрия си старт и натрупа четири поредни загуби, а в последните си 6 мача е вкарал само един гол. Гостуването обаче едва ли ще е лесно за етърци, които отново имат кадрови проблеми. Халфът Мартин Моран пропуска срещата поради наказание. Той бе лишен от права за един мач заради натрупани картони. Контузии лекуват Георги Ангелов, Яни Пехливанов и Кольо Станев, които също едва ли ще бъдат готови за двубоя. Изтече обаче наказанието на голмайстора Живко Петков и той ще е на линия.
Георги Юлиянов Иванов ще ръководи мача между отборите на “Струмска слава” и “Етър”. Асистенти на Иванов са Владимир Велев и Димитър Димитров, съдийски наблюдател е Пламен Мехлемов.
Междувременно ръководството на “Етър” изпрати официален благодарствен адрес до БФС и лично до президента Борислав Михайлов във връзка с усилията на централата и на АФЛ за развитието на женския футбол. В писмото се изказват благодарности за отпусканите месечни хонорари към треньорите, за безплатно предоставените топки, за поетите от БФС разходи за съдийски такси, терени, целогодишни и финални турнири, за безплатните курсове за треньори и за цялостната грижа от страна на БФС и АФЛ към децата, девойките и жените.
“Благодарение на това националните ни отбори регистрират прогрес, а масовостта при подбора и реализирането на млади футболистки се увеличи. Надяваме се, че съвместната ни работа и усилия ще дадат възможност в бъдеще да бъдем конкуретни на европейската сцена”, се казва в адреса.
Женският отбор на “Етър” в момента е на трето място в първенството при дамите с три победи от първите пет мача. В последния си мач етърки разбиха с 6:1 “Чардафон”, а утре от 14:30 ч. гостуват на “ЛП Суперспорт” в София.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново