21 медала спечелиха каратистите на “Етър”

Публикувано на пт, 14 окт. 2022
298 четения

Карате клуб “Етър” участва с успех в международния турнир “Купа Дръстър”, в който се включиха 240 състезатели от 12 клуба от България и Румъния. Деветте каратеки от старата столица се представиха блестящо, като извоюваха 21 медала, от които 9 златни, 4 сребърни и 8 бронзови. Това ги нареди на почетното второ място в комплексното отборно класиране.
Златни медали завоюваха Борислав Благоев на ката и кумите (8-9 г.), Дария Мартинова на ката (8-9 г.), Стефан Петров на кумите (10-11 г.), Амира Абулибде на кумите при кадетите, Радослав Русанов с три златни медала на кумите и ката (10-11 г.). Първенци отборно на кумите са момчетата на 10-11 г. Сребърни медалисти станаха Румен Василев – джуниъри, на кумите, Емануела Иванова на ката (10-11 г.), Дария Мартинова на кумите (8-9 г.) и Борислав Благоев на ката (10-11 г.) Бронзови медалисти са Дария Мартинова на ката, Стефан Петров на ката, Георги Марков на кумите, Емануела Иванова на кумите (всички при 10-11 г.), Амира Абулибде на ката и кумите (12-13 г.) и Константин Костадинов с две отличия при кадетите на кумите.
“За пореден път младият болярски клуб “Етър” се доказа на голямата сцена и пред многогодишните клубове продължава да пробива своя път нагоре, като печели отличия и заема своето място на върха. Общите ни усилия през всичките тези месеци ни се отблагодариха. Това състезание бе важна част от нашата подготовка за предстоящата национална купа по олимпийско карате на 5-6 ноември, на която сме домакини. Но преди това ни очакват още три състезания – “Turkish Open”, “Купа Ронин” и “Bucharest Open”, на които да се докажем пред най-добрите”, коментира треньорът на КК “Етър” Николай Лесичков.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново