“Етър” ще научи днес съперниците и програмата си за новия сезон

Публикувано на вт, 4 авг. 2015
199 четения

Името на първия си съперник за сезона ще научи днес отборът на “Етър”. Шампионатът на Северозападната “В” група стартира на 16 август (неделя) от 18:00 часа.
Жребият за новия сезон ще бъде теглен днес от 11 ч. в Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново. Това ще стане на съвещанието с президентите на клубовете от Северозападна България. По традиция на срещата ще бъдат обсъждани изискванията на БФС за шампионата, ще бъдат изслушани самите клубове, ще бъдат уточнени и датите за картотекиране.
16 отбора ще участват в новото първенство. Съставът на групата трябваше окончателно да стане ясен снощи, когато бе съвещанието на Зоналния съвет на БФС, в който влизат и областните шефове.
Единственият казус до вчера бе с евентуалното неучастие на “Ком” (Берковица). От ръководството на третодивизионния клуб обявиха пред медиите, че по финансови причини тимът преустановява участието си в Северозападната “В” група. До вчера обаче в ЗС на БФС не бяха получили официално писмо за отказа от участие, което е задължително условие отборът да не бъде включван в жребия. Ако “Ком” не участва, то бройката до 16 вероятно ще бъде попълнена от новаците “Гигант” (Белене) и “Вихър” (Славяново) – представители на Плевенска област, “Кариана” (Ерден) от област Монтана и “Трявна” и “Севлиево” от Габровска област.
11-те сигурни участници са “Етър”, “Ботев” (Враца), “Академик” (Свищов), “Павликени”, “Бдин” (Видин), “Левски 2007” (Левски), “Ботев” (Луковит), “Янтра” (Габрово), “Ювентус” (Малчика), “Партизан” (Червен бряг) и “Ботев” (Козлодуй). Окончателният състав трябваше да бъде определен снощи.
Ако “Етър” започне с домакинство, великотърновският клуб обаче може да има нов казус за ползването на стадион “Ивайло”, тъй като до 16 август разчертаването на новата писта едва ли ще е приключило. На 29 и 30 август на “Ивайло” пък са националните финали на турнира “Каменица”.
Вчера стана ясен съставът на комисиите в Зоналния съвет, които ще обслужват новото първенство на Северозапад. Трите комисии се запазват в състава, в който работиха до края на миналия сезон, съобщи зоналният шеф Трифон Иванов. Стефан Чакъров ще продължи да ръководи съдийската комисия, в която влизат още Александър Петков, Валентин Иванов и Красимир Кандиларов. Методист на комисията става бившият международен асистент-съдия Николай Петров от Габрово.
Председател на Спортно-техническата комисия е Светослав Стефанов, в чийто екип са още Иван Бодурков, Петър Петровски и Иван Ангелов. Илиян Недев ще продължи да ръководи  Дисциплинарната комисия, в която са още Радослав Славов, Трендафил Коцев и Димитър Цеков. Съставът на комисиите бе утвърден на снощното заседание на Зоналния съвет.
Областната дисциплинарна комисия също запазва състава си – председател Станьо Гатев и членове Дончо Арабаджиев и Стефан Костадинов. Семинарът за реферите и делегатите, които обслужват Северозападната “В” група и новосформираната група U15, е на 8 август в Правец.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново