ХК “Раховец 2008” стана шампион по плажен хандбал за юноши и взе бронз при младежите

Публикувано на вт, 4 авг. 2015
891 четения

Двата хандбални клуба на Горна Оряховица спечелиха златни медали от републиканското първенство по плажен хандбал, провело се в Албена. Рекорден брой отбори – 39, участваха в три възрастови групи – юноши и девойки 2000/2001 г., младежи 1998/1999 г. и мъже и жени.
Изключителен успех постигнаха тимовете на ХК “Раховец 2008”, които спечелиха златен и бронзов медал в мъжкото направление. Възпитаниците на треньорите Пламен Панев, Мариета Чолакова и Илиана Якова завоюваха титлата при юноши, родени 2000/2001 г. Горнооряховските хандбалисти се наложиха с резултат 2:0 над тимовете на “Фрегата” (Бургас) “Асти” (Хасково) и “Чардафон” (Габрово).
В идеалната осмица на първенството намериха място Георги Маринов и Тодор Калчев. Двамата заедно с Владислав Йоргов и Любослав Димитров бяха селектирани за националния отбор по плажен хандбал в тази възрастова група. Националите ще се готвят за участие на Европейското първенство по плажен хандбал в Португалия 2016, на което ще се дават квоти за Младежката олимпида в Аржентина 2017. Предстои да бъде определен националният селекционер.
При младежи, родени 1998/1999г., шампион стана отборът на “Локомотив” (Горна Оряховица), който бе съставен от състезатели на ХК “Спартак” (Варна) и бе воден от треньора Йордан Димитров. На полуфинала “Локомотив” се наложи над тима на “Раховец 2008” с 2:0, а в спора за златните медали надви и тима на “Асти” с 2:0. В мача за третото място се срещнаха “Раховец 2008” и “Фрегата” (Бургас). В много равностоен и драматичен мач медалите се решиха след дузпи. Момчетата на “Раховец” бяха по-концентрирани и уверени и спечелиха третото място след успех с 2:1. Преди това в предварителната група хандбалистите на “Раховец 2008” записаха победи над “Фрегата” и “Добруджа” с по 2:0. От тима на бронзовите медалисти бе отличен Християн Чолаков.
При мъжете, тимът на “Раховец 2008” участва със състезателите, които се представиха в предишните две възрасти, подсилени от треньора Пламен Панев.
В предварителната група горнооряховци отстъпиха с 0:2 от отборите на “Фрегата”, “Шумен 61”, “Локомотив” (Варна) и “Добруджа”. В мача за 9-10 място се наложиха над тима на “Калиакра” с 2:0.
За “Раховец 2008” играха Веселин Лазаров, Георги Маринов, Любослав Димитров, Тодор Калчев, Владислав Йоргов, Християн Чолаков, Радослав Георгиев, Радослав Йорданов, Павел Павлов, Вилимир Даскалов, Ивелин Дачев и Пламен Панев.
Отборът на “Стови” (с. Труд) стана шампион при мъжете, побеждавайки след 1:1 части в редовното време и с дузпи младия отбор на “Локомотив” (Варна). В мача за третото място “Фрегата” победи с 2:0 части “Добруджа”. Тимът на “Локомотив” (Г.Оряховица) се подреди на шесто място. “Момчетата надминаха очакванията ми. Играха с желание и заслужено надделяха над съперниците. Положиха много труд в подготовката. В Горна Оряховица се готвим на дъски, плажният хандбал е много по- различен. Състезателите за националния отбор набор 2000/2001 г. бяха селектирани от чуждестранни специалисти – членове на комисиите по плажен хандбал на САЩ и Турция. Очаквам в официалното класиране от първенството по плажен хандбал, което ще важи пред спортното министерство да се придвижим напред при младежи и мъже, защото от него ще бъдат извадени отборите, които са ползвали състезатели от други клубове”, сподели треньорът Пламен Панев.
От сряда възпитаниците му подновяват тренировките, защото в началото на септември им предстои участие в силен международен турнир в Сърбия.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново