“Ресен 2012” би с 2:1 “Долна Оряховица”, стражичани и козаревчани завършиха 3:2

Публикувано на вт, 4 авг. 2015
144 четения

“Ресен 2012” победи с 2:1  “Долна Оряховица” в контролна среща. Домакините от Ресен започнаха амбицирано и Мариян Генов и Любослав Димитров отправиха няколко удара от дистанция, но долнооряховската защита се справяше с атаките.
В 21-ата минута обаче Танер Халилов от пряк свободен удар показа майсторството си, като прати топката неспасяемо в мрежата за 1:0, давайки преднина на отбора си. През втората част гостите потърсиха изравняване и го постигнаха с гол на Цветан Илиев – 1:1. Халфът овладя топката след подаване от тъч и с параболичен удар я изпрати в ъгъла на бранената от ресенци врата.
“Ресен 2012” отново взе преднина – пробив на Любослав Димитров бе завършен с изстрел на Павел Гицов от границата на наказателното поле – 2:1. Следващата проверка на ресенчани е в петък, когато гостуват на “Янтра” (Гб).
“Левски” (Стражица) и “Спортист” (Козаревец) направиха интересна проверка помежду си. Първо Мирослав Сотиров проби по фланга отбраната на стражичани, центрира и в настъпилото меле негов съотборник вкара за 0:1 във 2-ата минута. Стражичани обаче реагираха бързо и две остри влизания на Александър Цонев завършиха с подавания към Станимир Младенов, който с точни удари направи пълен обрат – 2:1.
Валентин Парашкевов малко преди почивката предизвика ново разбъркване в полето на “Левски” и равенството бе възстановено – 2:2. През втората част и домакините от Стражица, и гостите от Козаревец имаха своите възможности, но падна само едно попадение. Отбеляза го Александър Цонев, довкарвайки отбита от вратаря на “Спортист” топка за 3:2.
Междувременно приключи ремонтът на три от съблекалните на стадиона в Стражица. Общината вложи в нова дограма, теракот, фаянс, окачени тавани, ВиК- арматура и т.н. 26 000 лева. Съблекалните са захранват от 500-литров бойлер, така че топлата вода за отборите е осигурена.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново