“Етър” с чудесен старт: 2:2 като гост на ЦСКА

Публикувано на пн, 15 юли 2019
147 четения

“Етър” започна чудесно сезона с равенство 2:2 като гост на “Българска армия” в дебюта на треньора Росен Кирилов. И двете попадения за “болярите” вкара Дани Младенов, а в последната минута Здравко Илиев при контра дори можеше да донесе победата.
Още във 2-ата минута бе отсъдена дузпа за домакините за събаряне на Занев от Дюлгеров, който малко преди това бе ударен в лицето, но реферът не забеляза това. От бялата точка Али Соу със силен удар откри – 1:0.
Голът не стъписа етърци, които често атакуваха и имаха няколко възможности. В 12-ата минута оставеният непокрит Дани Младенов опита странична ножица, но не успя да намери добре топката. След корнер за етърци и избита топка Светослав Ковачев стреля силно, но край вратата. Най-добрата възможност бе в 23-ата минута, когато Крум Стоянов напредна през целия терен и след двойно подаване с Ковачев стреля, но Черниаускас успя да избие.
ЦСКА към края на полувремето стигна до две опасности, като първо в 36-ата минута остър удар на Бодуров бе изваден от Христо Иванов в корнер, а минута преди почивката Кери напредна и стреля, но отново стражът на етърци извади в ъглов удар.
Втората голяма възможност на “болярите” да изравнят бе в 51-ата минута, когато след центриране на Младенов топката попадна у непокрития Дани Апостолов, но ударът му отиде далеч от целта.
“Етър” дочака своя миг в 57-ата минута, когато създаде разбъркване пред вратата на ЦСКА, в което топката попадна у Дани Младенов и той я мушна в левия ъгъл на Черниаускас – 1:1. После домакините натиснаха за втори гол и първо Чорбаджийски нацели гредата, а в 70-ата минута Христо Иванов извади опасна топка в корнер.
В 73-ата минута младокът Митко Митков с изненадващ далечен удар отново даде преднина на “червените”. Росен Кирилов пусна в игра Иван Стоянов и само след пет минути етърци изравниха. Именно Стоянов даде перфектен пас към Дани Младенов, който с глава смълча трибуните – 2:2! До края ЦСКА така и не намери верния път към вратата, а в 90-ата минута при бърза контра Здравко Илиев напредна отдясно сам срещу вратаря, но ударът му не намери целта.
“Етър”: Хр. Иванов, Здр. Илиев, Артюнин, Дюлгеров, Кр. Стоянов, Станоев, Апостолов, Руменов (92 Пехливанов), Младенов (89 Мартинович), Ковачев (71 Ив. Стоянов), Боджадж.

Росен Кирилов: “Всички в “Етър” бяха лидери!”

“Много съм доволен, искам да поздравя нашите играчи. Направиха страхотен мач! Показаха невероятен характер, два пъти се връщахме в срещата и накрая можеше и да победим. ЦСКА поведе с ранна дузпа и трябваше да продължим да си следваме стратегията и се радвам, че до края играхме футбол. Стана динамичен мач с доста добро ниво, което трябва да радва хората.
Да вкараме два гола на “Армията” беше мечта и успяхме да го направим. Стартираме с точка срещу ЦСКА, което е много добро начало. Младото момче вкара гениален гол за домакините. Дани Младенов е изключителен футболист, роден голмайстор, той е един от лидерите на отбора. И не само той – днес всички бяха лидери! Всички бяха заедно и се подкрепяха, воюваха и бяха убедени, че можем и да спечелим този мач.
Моята цел е всеки мач да се печели. Срещу “Левски” излизаме за победа, във В. Търново пред наша публика ще се опитаме да зарадваме нашите фенове”.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново