“Етър” с първа победа в Плевен от 30 години

Публикувано на вт, 7 мар. 2017
182 четения

Етърци отново оглавиха класирането във Втора лига, след като удариха в Плевен местния “Спартак” и си върнаха първото място. Играчите на Станислав Генчев биха с 2:1 в Плевен и взеха първа победа край Кайлъка от 30 години – от 1987 г. насам, а в същото време “Септември” направи домакинско 1:1 с “Локо” (Сф). Така че битката тепърва предстои, а още в събота е и директният сблъсък между двата тима на стадион “Ивайло”.
Това бе и първа победа за тима под ръководството на новия старши треньор Станислав Генчев, който изигра и пълни 90 минути. Над 80 души агитка горещо подкрепяше “болярите” в Плевен, като след мача ги поздрави за победата.
Мачът не блестеше с качество, но домакините, които не криеха, че са сериозно мотивирани да препънат етърци, просто нямаха необходимата класа, за да вземат точки от “Етър”. Още във 2-ата минута Цветомир Тодоров след самостоятелен рейд през защитата излезе сам срещу вратаря, но реферът спря стопроцентовата чиста атака, за да свири фаул в полза на “Етър” 20 метра по-назад… При изпълнението ударът на Иван Стоянов бе избит от вратаря.
Логичното се случи в 8-ата минута – Иван Стоянов бе изведен от Тодоров и стреля силно в напречната греда, като останаха съмнения, че топката тупна зад голлинията. Играта обаче продължи, а в разбъркването Стефан Неделчев направи 0:1.
После обаче домакините се активизираха и до почивката дори бяха по-борбеният тим. Първо техен гол бе отменен заради своевременно маркирана засада, но в 18-ата минута защитата подцени пробив на Крис Гади, който напредна и стреля покрай плонжа на Акалски в ъгъла – 1:1. В 30-ата минута Мицаков изведе пред вратата Неделчев, който поиска дузпа за задържане. Домакините също пробваха атаки, но в 43-ата минута далечен удар на Станислав Генчев бе избит в корнер. В самия край на полувремето пък шут на Цветомир Тодоров също бе изваден в ъглов удар.
“Етър” реши всичко още в началото на втората част. Първо след центриране отляво Апостолов стреля, но вратарят Орлинов извади топката. В 52-ата минута обаче Джихат Кямил нахлу в пеналта и бе съборен от вратаря Орлинов, като логично последва дузпа и жълт картон. От бялата точка Иван Стоянов хладнокръвно вкара за 1:2. Малко след това Станислав Георгиев от домакините можеше да си отбележи и автогол, но топката срещна гредата на плевенската врата.
“Етър”: Акалски, Кременлиев, Скерлев, Минков, Мицаков, Ст. Генчев, Апостолов, Иван Стоянов, Кямил (73 Плахов), Неделчев (79 Петков), Тодоров (68 Атанасов).

Станислав Генчев – старши треньор на “Етър”:
“Много съм доволен, много важна победа за нашия отбор. Както разбрах от феновете, “Етър” няма победа в Плевен от 1987 г. насам. Изключително важни три точки на един негостоприемен стадион срещу обичайно труден съперник. На почивката казах на момчетата, че играем по-добре, трябва да продължим да владеем инициативата и ще дойдат нови ситуации за гол. За радост този път успяхме рано да вкараме.
Доволен съм, дори можеше да победим и с по-голям резултат. Всички сме много щастливи и продължаваме да следваме нашата цел. Спечелихме най-вече заради това, че имаме по-добри футболисти и по-добър отбор. Мотивацията и желанието бяха на нужното ниво, а когато те са на ниво, не виждам кой отбор в групата може да ни спре.”
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново