“Етър-64” отново с Купата на България!

Публикувано на вт, 7 мар. 2017
181 четения

Капитанът Даниела Коцева получи купата от Весела Лечева.

“Етър-64” заслужено триумфира с Купата на България по хандбал за жени, като победи “Свиленград ПУ” с 21:16 (9:8) във финала, игран в ДКС “Васил Левски”. С успеха великотърновки спечелиха рекорден 13-и трофей в турнира – всичките завоювани само в последните 20 години.
Мачът бе много оспорван и на практика се реши чак в последните 3-4 минути. Гостенките поведоха в резултата с 0:2, но етърки съумяха да изравнят и да стигнат до пълен обрат с 5:3. Гонитбата продължи до почивката, като малко преди нея при 8:7 за “виолетовите” две техни състезателки бяха отстранени и се наложи на вратарката Деси Николова да спасява седемметрово хвърляне и три поредни удара, за да запази крайното 9:8 за първото полувреме.
Не по-малко драматични бяха и вторите 30 минути. След 10:10 етърки започнаха да трупат аванс, но “амазонките от Юга” не се отказваха и поддържаха интригата чак до 56-ата минута. Точно тогава Деси Николова хвана две дузпи и при 19:15 вече бе ясно, че нов обрат няма да има и купата ще остане във Велико Търново.
Купата и златните медали бяха връчени на победителките от почетния гражданин на Велико Търново Весела Лечева – многократна световна и европейска шампионка по спортна стрелба. В мача за третото място “Бъки” (Габрово) се наложи с 32:27 над “Ники спорт” (Сливница) след продължения, тъй като редовното време завърши наравно 24:24.
Две състезателки на победителките получиха и индивидуални награди – Десислава Николова за най-добър вратар и сръбкинята Силвана Савич за голмайстор на турнира. Бившата състезателка на “Етър-64” – вратарката Гери Александрова, която сега играе за отбора на “Свиленград”, получи наградата за най-полезен състезател. Тази купа беше и своеобразен “юбилей” за най-опитната от победителките Соня Богданова, която е единствена от този отбор, спечелил първата Купа на България за “Етър-64” преди 20 години. За съжаление тя счупи костица на ръката по време на финала и въпреки че го доигра, е под въпрос за следващите срещи.
“Етър-64”: Десислава Николова, Силвана Савич 8, Соня Богданова 6, Даниела Коцева 1, Данислава Петрова 1, Деница Иванова 2, Петя Кръстева 1, Кристияна Караманлиева 1, Мария Йорданова, Мартина Стефанова, Стилияна Динева, Мирела Павлова, Ангелина Симеонова, Виктория Маринова, Ралица Димова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново