“Етър” с минимален, но ценен аванс над “Септември” в 1/4 финал за купата

Публикувано на пт, 22 Ное. 2019
143 четения

Отборът на “Етър”, набор 2006 г, взе минимален, но ценен аванс в първия четвъртфинален мач за Купата на БФС. “Виолетовите” надделяха като домакини с 1:0 над “Септември” (София) преди реванша след седмица в столицата. Мачът бе ръководен от Георги Гинчев с асистенти Кристиян Минков и Михаел Денчев.
Двата отбора направиха оспорван и сравнително равностоен мач, като етърци създадоха няколко отлични ситуации за гол, но и гостите на два-три пъти застрашиха вратата на домакините.
Единственото попадение падна в 51-вата минута, когато след центриране от корнер капитанът Никола Димитров с глава прати топката в мрежата за 1:0.
Реваншът е на 27 ноември от 13:30 ч. на игрището на 57-мо училище в София. Полуфиналите и финалите в турнира ще се играят през пролетта на 2020 г.
Етърци се класираха за четвъртфиналите след две отлични победи над “Спартак” (Пд) – първо с 3:1 в Пловдив, а на реванша с 3:0 във Велико Търново. “Септември” пък елиминира “Берое” след 0:0 в Стара Загора и 2:0 у дома. За тази възраст (2006 г.) първенство няма и Купата на БФС е най-представителният турнир.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново