“Етър” продължава без загуба на чужд терен

Публикувано на пн, 25 сеп. 2017
165 четения

Етърци продължиха серията си без загуба на чужд терен от началото на първенството в Първа лига. Петото гостуване на тима бе във Варна на “Черно море” и завърши 0:0 в равностоен мач, в който обаче “виолетовите” можеха да стигнат и до победата.
Играта бе динамична и с чести набези към двете врати, но чистите голови положения не бяха много. Старокин във 2-ата минута стреля над вратата, същото стори Сърмов за “Етър” в 15-ата минута. Най-добрата възможност дойде в следващата минута, когато след пас на Руменов отдясно Стоянов и Бадара в отлични позиции не можаха да нанесат головия удар. Удари на Руменов от гостите и Цветков от домакините минаха близо до гредите. В 39-ата минута след центриране на Стоянов от фаул Бадара би неточно, а вратарят Иванов улови топката след центриране от фаул.
И след почивката картината не се промени. Изсипана топка от Стоянов в 50-ата минута бе уловена от вратаря, за домакините пък в 70-ата минута центрирана опасно топка бе изчистена от Александров с глава пред вратата. Три минути по-късно Бадара направи пробив и намери Руменов в чудесна позиция, но топката излезе в корнер.
Два пъти през втората част “виолетовите” претендираха за дузпи. Първо в 57-ата минута Иван Стоянов след центриране в пеналта поиска дузпа за игра с ръка на защитник, а най-спорната ситуация бе в 83-ата минута, когато Руменов отне топката на Хасани и бе застигнат в наказателното поле, където съперникът опита с ръка да го спре. Етърци наобиколиха с претенции за дузпа съдията, като протестите им продължиха и след последния сигнал за мача.
“Етър”: Хр. Иванов, Александров, Скерлев, Пехливанов, Минев, Апостолов, Сърмов, Руменов, Вълчанов (68 Почански), Бадара (77 Петков), Стоянов (87 Кямил).

Иван Вутов:

“В 70 от 90-те минути ние бяхме по-добри от “Черно море”. Липсваше ни обаче точност при завършващия пас. Може би причината е в нервността и пренавиването. Сменихме схемата заради отсъствието на Димо Атанасов, но се справихме добре. Липсваше ни малко повече концентрация, а и шанс. Бадара се стара доста, но не получи подавания, след които да излезе на чиста позиция. Оптимист съм за предстоящите мачове с ЦСКА-София и “Левски”. Ще играем на върха на възможностите си и ще се представим добре. Имам чувството, че ние ще успеем да спрем серията на “червените”.

Станислав Генчев:

“Доволен съм, че на негостоприемен стадион като “Тича” си тръгваме с точка и не сме допуснали гол. Но съжалявам за изпуснатите две точки, защото още през първото полувреме, когато домакините не бяха добре ориентирани, имахме добри възможности за гол. Аз не коментирам съдиите, но след миналия мач с “Берое” не можах да се сдържа. Има си компетентни хора, да решават има ли дузпа, няма ли… Факт е, че играем добре, но трябва да си вкарваме положенията. Важното е, че момчетата си вярват и играят футбол и не се предават. Нямаме загуба на чужд терен, това показва, че имаме играчи с характер, защото това никак не е лесно в Първа лига. Надявам се не само да продължаваме без загуба, но и да печелим мачовете си.”
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново