“Етър” привлече и Георги Купенов, 24 футболисти са на лагер в Анталия

Публикувано на пн, 20 ян. 2020
254 четения

Бранителят Георги Купенов стана най-новото попълнение на “Етър”. Великотърновският клуб и 22-годишният футболист подписаха договор за 6 месеца с опция за продължаване. Георги Купенов е родом от Бургас, роден е на 24 февруари 1997 г. Висок е 183 см и тежи 80 кг, играе като централен защитник. Юноша е на “Ботев” (Пловдив), играл като преотстъпен в “Добруджа”, “Септември” и “Несебър”. От 2018 г. досега бе футболист на “Витоша” (Бистрица), с който в елита записа 39 мача и 2 гола. Юношески национал, за България U19 има 10 мача и 1 гол.
Купенов веднага се присъедини към отбора и замина с “виолетовите” за подготовката в Турция. Той е четвъртото ново попълнение в тима след Божидар Кацаров, Тони Иванов и Антон Огнянов.
“Етър” пристигна в петък в Турция, където е втората част от подготовката, и ще остане там до 31 януари. Тимът е настанен в хотел “Тренди Лара” и тренира на терените на комплекса.
“Условията са отлични. Още в първия ден отборът тренира двуразово. Терените се намират на 5 километра от хотела, нещата вървят по план”, съобщи спортно-техническият директор на “Етър” Стефан Атанасов.
От 24 футболисти се състои групата за лагера, като от нея отпадна единствено контузеният защитник Христофор Хубчев. Снощи “виолетовите” играха и първата си контрола – срещу лидера в руската втора дивизия “Ротор” (Волгоград).
Междувременно Спортно-техническата комисия на БФС обяви точните дати и часове на мачовете от първите 4 пролетни кръга.
“Етър” стартира на 16 февруари (неделя) от 12:00 ч. с гостуване на “Берое”. После на 23 февруари (неделя) от 16:30 ч. приема шампиона “Лудогорец”. На 2 март (понеделник) от 17:30 ч. е гостуването на “Витоша” (Бистрица), а на 7 март (събота) от 12:30 ч. “виолетовите” приемат “Арда”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново