“Етър” приема “Созопол” за купата

Публикувано на пн, 14 сеп. 2015
195 четения

Представителите на “Етър” впечатлиха с елегантност.

“Етър” ще приеме втородивизонния “Созопол” в 1/16 финалите от турнира за купата на България. Двубоят е на стадион “Ивайло” на 23 септември, като по регламент се играе само една среща с елиминации.
“Виолетовите” се разминаха с възможността да приемат елитен тим като “Левски”, “Лудогорец”, “Черно море” или “Берое” или пък напълно преодолим съперник като “Добруджа” или “Ботев” (Гълъбово). За малко етърци се разминаха и с дерби с вечния съперник “Локомотив” (ГО).
На жребия великотърновският клуб бе представляван от Бончо Генчев и Стефан Атанасов. Топката с името на “Етър” бе изтеглена от пратеника на “Литекс”, а след нея в урната като възможни съперници бяха останали само “Локо” (ГО), “Монтана”, “Пирин”, “Созопол” и “Банско”. От тях Стефан Атанасов изтегли за съперник морския тим.
“Созопол” е стабилен отбор от втория ешелон с амбиции за челото и има до момента три победи, едно реми и две загуби. Интригуващи дербита не се паднаха. “Левски” гостува на “Поморие”, а ЦСКА е домакин на “Нефтохимик”.
Горнооряховският “Локомотив”, който нямаше представители на жребия, пък ще гостува на “Черноморец” (Балчик), който е лидер в Североизточната “В” група.
Представителите на “Етър” на жребия впечатлиха с елегантност по време на церемонията, която протече при сериозен медиен интерес. Двамата великотърновци бяха облечени в новите клубни маркови костюми за длъжностните лица в клуба – сив костюм с бяла риза и виолетова врътовръзка. Те са осигурени от президента на “виолетовия” клуб Александър Нанков.
Двамата пратеници на “Етър” бяха единствените клубни представители, облечени по този начин, за разлика дори от тези на елитните отбори. По този начин великотърновският клуб показа уважение и професионално отношение към жребия и ангажиментите си. Занапред длъжностните лица на клуба ще бъдат облечени по този начин на всички официални мероприятия на “Етър” – церемонии, тържества, теглене на жребий, както и на по-важните двубои на отбора.
Мненията в “Етър”: “Стабилен противник, но преодолим”
Бончо Генчев:
“Това, което съм видял от миналата година, а и от този сезон, е че “Созопол” има амбиции за влизане в “А” група. На предни позиции са в класирането на втория ешелон. Неприятен съперник, но който и да се беше паднал, нямаше да е леко. Мач, който трябва да се изиграе в професионален аспект.
Тежко ще е с всеки от тези 16 отбора от първа урна. Всеки мач трябва да се играе на ниво, в края на краищата всички отбори имат претенции. Едно препятствие, което трябва да прескочим.
“Етър” ще подходи сериозно, с титулярен състав, това е мач, след който държим да продължим. Имаме си своите шансове, в никакъв случай не мога да кажа, че “Созопол” е фаворит, а е един равностоен отбор. Не са отбор, който трябва да се подценява, но и “Етър” не е отбор, който трябва да бъде подценяван. Според мен шансовете са 50:50.”
Стефан Атанасов:
“С оглед на това, че бяхме си пожелали други съперници, а в урната бяха останали пет отбора, които не желаехме – “Монтана”, “Пирин”, “Локо” (ГО), “Банско” и “Созопол”, противникът вече бе един от добрите варианти.
“Созопол” има тази година амбиции за по-добро представяне и е от сериозните отбори, който ще е фактор в първенството на “Б” група. Но в 1/16 финалите такива тимове дават шансове и на играчи, които взимат по-рядко участие. При положение че влизат в един сгъстен цикъл, предполагам, че ще пуснат футболисти, които по-рядко влизат в игра. Това ще ни отвори възможност да се представим на по-добро ниво. Те са отбор, който може да бъде преодолян и “Етър” да продължи напред. Все пак сме и домакини, което не е за подценяване.
Срещу такъв стабилен отбор ще можем и ние да си направим извод какъв състав сме комплектовали и да видим качествата на нашите футболисти, защото в първите 3-4 мача от първенството срещахме отбори с по-ниско ниво и не можем да видим качеството на нашите. Така ще се види на кои играчи можем да се доверим и да разчитаме, за да можем да градим отбора занапред.”
Мартин Дойчев:
“Не познавам отбора на “Созопол” и засега не мога да дам оценка на съперника, но е добре, че избегнахме десетте представители на “А” група. Смятам, че имаме своите шансове да ги елиминираме и да продължим на осминафиналите в надпреварата.
Това, което знам за “Созопол”, е, че разполагат с опитни футболисти. Пак казвам, нямам поглед върху съперника, но при всички случаи ще ги гледаме и ще съберем информация за тях.
Разбира се, че искаме да продължим колкото може по-напред в турнира. Във всеки мач “Етър” ще играе за победа – както в първенството, така и за купата.”
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново