“Етър” пак не допусна гол, но завърши есента последен

Публикувано на чт, 17 Дек. 2020
109 четения

“Етър” завърши с противоречиви чувства есенния полусезон в Първа лига. След тоталното изоставане на дъното допреди месец и идването на новия треньор Александър Томаш “виолетовите” влязоха в серия от пет мача без загуба и без допуснат гол във вратата си. Точно в последния мач срещу прекия съперник “Монтана” евентуална победа щеше да ги отлепи от дъното, но това не се случи и мачът завърши 0:0.
Така “Етър” въпреки серията от 477 минути без допуснато попадение във вратата си и без загуба не можа да навакса огромното изоставане и завърши годината все така на последното място. Макар и само на 2 точки от отборите преди него в класирането.
Желанията за победа във възловия двубой с “Монтана” си останаха само желания… В сравнително равностоен мач никой от двата отбора не убеди, че заслужава повече победата. От една страна, по-чистите положения бяха за етърци, но те ги пропуснаха, от друга – и гостите имаха възможности и стражът на “Етър” Христо Иванов бе избран за Играч на мача.
В 8-мата минута Тони Тасев от гостите стреля от фаул, но Христо Иванов улови. Първата от трите чисти ситуации в мача за “Етър” дойде в 14-ата минута. Милчо Ангелов напредна по десния фланг и намери Преслав Боруков в наказателното поле, но нападателят не успя да нанесе матиращ удар. Гостите, които играха открито и често атакуваха, стигнаха до удар на Янко Ангелов от малък ъгъл в 21-вата минута, уловен от Христо Иванов.
Втората възможност за етърци бе в 27-мата минута, когато Милчо Ангелов се откъсна сам срещу вратаря, но стреля право в тялото му. За “Монтана” пък Давид Кики направи слалом в наказателното поле между защитата на “Етър” и стреля, но Христо Иванов спаси.
И през втората част картината не се промени, въпреки направените от Томаш четири смени. В 49-ата минута Тони Тасев прати далечно центриране в наказателното поле, излезлият вратар Иванов изпусна топката зад себе си, но нямаше кой да я засече там и стражът бързо я улови отново.
Етърци не показаха необходимата агресия и рядко стигаха до вратата. В 61-вата минута Кольо Станев се откъсна сам по десния фланг, но центрирането му пред вратата бе неточно. Пет минути по-късно пък Дани Пехливанов напредна отляво и центрира, но Милчо Ангелов се размина с топката. За гостите нисък удар на Минков бе уловен от вратаря. Втория си чист пропуск Ангелов направи в 80-ата минута, когато се измъкна отново сам срещу вратата, но ударът му бе спасен от Макенджиев.
Последната възможност за победен гол пред домакините дойде в 84-ата минута – при разбъркване в наказателното поле топката стигна до Мариян Иванов, но ударът му бе блокиран и излезе в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Божидар Кацаров стреля с глава, но над напречната греда.
Така “Етър” ще зимува на дъното с 10 точки, а пред него са “Монтана” и “Славия” с по 12. А пролетният полусезон започва с мачове срещу “Лудогорец”, “Левски” и ЦСКА…
“Етър”: Христо Иванов, Здравко Илиев, Мариян Иванов, Пламен Крачунов, Антон Огнянов (53 Кольо Станев), Божидар Кацаров, Марк Едур (59 Христофор Хубчев), Алдаир Ферейра (53 Даниел Пехливанов), Свилен Щерев (77 Георги Купенов), Милчо Ангелов, Преслав Боруков.

Христо Иванов:
“Сменям тази награда за една победа”

Вратарят Христо Иванов за пореден път бе избран за Играч на мача, но не бе щастлив от нулевото равенство с “Монтана”.
“Ако трябва да бъда честен – сменям тази награда за една победа. Може би това не беше най-добрият ни мач, но имахме доста положения. За съжаление, не успяхме да ги реализираме. Продължаваме да работим и да следваме нашата цел, а тя е победа във всеки мач. Не мога да кажа, че сме играли за друго, освен за победа. Не се получаваха нещата, а вече треньорите ще анализират.
Самите резултати показват, че успяхме да се стабилизираме. Днес една победа щеше още да повдигне духа, но и загуба щеше да ни върне обратно. Да, последни сме, но вече точковата разлика не е такава и всичко си зависи от нас. Нашите шансове си остават. Заслугата за чистите мрежи в никакъв случай не е само моя, факт е, че момчетата продължават да се борят. Далеч по-добре стои целият ни отбор в дефанзивен план.
Хубаво е, че завършваме годината положително, но ни предстои много работа. Надяваме се да я свършим по най-добрия начин и напролет да показваме това лице, което Велико Търново е феновете заслужават.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново