“Етър” отстъпи с 3:2 на “Ботев” (Пд) във Велинград

Публикувано на ср, 26 авг. 2015
586 четения

Мнимална загуба с 3:2 от “Ботев” (Пловдив) допуснаха футболистите на “Етър”, родени 2002 година, на международния юношески турнир “Звезди на бъдещето” във Велинград. В равностоен мач “виолетовите” отстъпиха на пловдивчани, но можеха да вземат най-малко ремито.
Треньорът Марин Стефанов направи доста промени в стартовия състав от първия мач, завършил наравно 1:1 с “Лудогорец”, като даде шанс за изява на доста други момчета като титуляри. Двубоят започна с превес на етърци, които пропуснаха чисто положение. През първата част “Ботев” имаше териториален превес, докато етърци залагаха на контри, като напред разчитаха основно на Марио Балъков. На няколко пъти Христо Марков бе извеждан в чиста позиция, но страничната съдийка вдигаше флага за засада. Пловдивчани имаха чиста възможност в 20-ата минута, когато след центриране от корнер Петров би, но вратарят на етърци изби и последва нов удар на нападателя с глава до гредата. Малко по-късно пък Чернев се откъсна отдясно, премина и вратаря на “Етър”, но скъси ъгъла и ударът му бе париран от върналия се Стефан Петров.
В самия край на полувремето “виолетовите” се втурнаха напред и набързо пропуснаха два чисти гола. В 34-ата минута Христо Кунчев бе изведен на скорост сам срещу вратаря на съперника, но прибърза да бие, отбитата топка отново бе насочена от него, но защитник изби от голлинията. После пък Ивелин Ангелов се измъкна сам срещу вратата, но не успя добре да овладее топката.
Изключително динамично бе второто полувреме с атаки и към двете врати. В 38-ата минута Христо Кунчев бе изведен съвсем сам срещу вратаря отляво, но би в тялото му. При ответната атака Илия Смилянов от “канарчетата” напредна сам и с удар в обратния ъгъл вкара за 0:1.
Силно за етърци след почивката игра Даниел Кънчев. В 43-ата минута той се откъсна сам, но в последния момент топката му бе избита в корнер. След изпълнението му обаче отново Кънчев с глава вкара чудесен гол за “болярите” и изравни 1:1. Още докато се радваха, етърци получиха нов гол от “Ботев” веднага след центъра, дело на Иванов.
В 50-ата минута най-добрият играч на пловдивчани Илия Смилянов със силен плътен удар покачи на 1:3. Отново той отправи още два опасни изстрела, спасени от вратаря на етърци. Играчите на Марин Стефанов не се предадоха и в 56-ата минута върнаха интригата. Владимир Владимиров се откъсна фронтално срещу вратата, напредна и с удар в ъгъла намали на 2:3. “Етър” се втурна в атаки и до края търсеше равенството, като най-чистото положение бе в 64-ата минута, когато Даниел Кънчев проби и отправи хубав удар, но топката мина на сантиметри над гредата.
“Доволен съм от показаното до момента, като се има предвид, че досега сме играли в тази възраст само на по-малък терен. И в двете срещи не отстъпвахме на съперниците, макар че има още много да се работи. Дано и в следващите мачове се представим добре”, коментира треньорът Марин Стефанов.
“Етър”: Ст. Петров, Б. Николов, Т. Йорданов, Д. Пенев, Юл. Райков, Б. Марков, Д. Кънчев, Ем. Спасов, Ив. Ангелов, М. Балъков, Хр. Марков (Ив. Георгиев, Тонков, Кънчев, Монов, Т. Райков, Спиридонов, Владимиров, Петракиев, Маринов, Атанасов).
Започнаха мачовете и на международния турнир в Несебър, където “Етър” е представен от пет свои възрасти. Първите мачове на “виолетовите” бяха изключително успешни – четири победи и само една минимална загуба.
“Етър” (2003) стартира с победа с 1:0 над “Сините камъни” (Сливен). Набор 2004 г. победи със същия резултат “Металик” (Сопот). Родените 2005 г. етърци разбиха “Нефтохимик” с 5:2, набор 2006 г. отстъпи с 1:2 на “Бургас спорт”, а най-малките етърчета, р. 2007 г., разбиха с 3:0 “Бригада” (Димитровград).
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново