“Етър” насрочи контролите, почва в петък с ЦСКА

Публикувано на пн, 27 юни 2016
239 четения

Седем контролни срещи ще изиграе “Етър” в подготовката си за новия сезон в “Б” група. Първата е на 1 юли преди обед в Тетевен срещу ЦСКА-2, а последната – на 23 юли от 18 ч. на стадион “Ивайло”, когато ще е и официалното представяне на отбора преди първенството.
Двата мача в Тетевен ще се играят от 10:30 ч., а всички останали мачове са от 18:00 ч., съобщи спортно-техническият директор на “Етър” Стефан Атанасов.
Наставникът на “Етър” Ферарио Спасов обяви, че е доволен от селекцията. “Селекцията ни е стегната. Направихме добър избор. Това са момчета, на които им се играе футбол. Много се радвам, че Петър Димитров прояви разбиране и остана в “Етър”. Така че на този етап няма от какво да се притеснявам. Създадени са условия да се чувстваме спокойни и да подготвяме отбора за новия сезон в “Б” група.
Хубаво е, че повечето нови момчета са минали през академията на “Литекс” и в един момент аз бях човекът, който се занимаваше с тях там. Ние обаче сме ги привлекли заради качествата им. Играчите не са взимани на сляпо, без да се знаят техните възможности. Това са научени футболисти. Оптималната група, с която ще работим, са 18 полеви играчи и двама вратари. Ще качим в първия отбор и две-три момчета от школата на “Етър”.
Убеден съм в качествата на момчетата. С подкрепата на феновете вярвам, че ще успеем”, заяви Ферарио Спасов.
Дошлият от ЦСКА Николай Цветков пък още веднъж потвърди, че е щастлив от решението си да дойде в “Етър”. “Тук има момчета, с които се познаваме. С Иван Скерлев и Пепи Димитров даже сме близки приятели. Смятам, че в такава обстановка бих се чувствал добре, това е най-добре за мен и моето семейство. Рано е да говорим за цели, в момента трябва да се съсредоточим единствено върху това да направим добра подготовка. С много работа и себераздаване можеш да постигнеш всичко.
Що се отнася до това, дали не съм направил крачка назад, ще разберем през месец май. Миналата година по това време много хора ни отписваха и в ЦСКА и не ни вярваха, но се видя, че с правилна работа и лична амбиция от всички успехите идват. Аз лично съм щастлив от това си решение да дойда в “Етър”. Надявам се да успеем да зарадваме хората във Велико Търново”, заяви Николай Цветков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново