„Етър” направи реми и с „Царско село”

Публикувано на нд, 18 авг. 2019
237 четения

И в шестия кръг „Етър” повтори един и същ сценарий – позволи съперникът да поведе в резултата, а след поредно попадение на Даниел Младенов стигна само до реми. Така мачът срещу новака „Царско село” завърши 1:1 и „виолетовите” продължават без победа в първенството.

Домакините само могат да съжаляват, тъй като нанесоха 17 удара и пропуснаха куп положения.

Още в 8-ата минута след центриране отляво Артюнин не покри Георги Минчев и гостите поведоха в резултата – 0:1. Малко след това Младенов излезе в чиста позиция срещу вратаря, но стреля в него. Етърци взеха надмощие и отправиха още няколко удара. В 20-ма минута Боджадж отдалеч стреля край вратата, а отново той след центриране на Крум Стоянов с глава би до гредата.

„Етър” бе сериозно ощетен в 28-ата минута, когато след грешка на „Царско село” Дани Младенов се откъсна сам срещу вратаря и бе повален от Ивайло Марков в гръб. Независимо дали нарушението започна на границата на пеналта, или бе вътре, то бе явно, а червеният картон – задължителен. Реферът обаче си замълча, което вбеси както хората по трибуните, така и треньорския щаб на „болярите”, като Чинков им вдигна два жълти картона за протестите, а публиката започна да скандира „Мафия!” и по трибуните възникна напрежение.

Хубавото бе, че само след две минути домакините все пак изравниха. Дани Младенов вкара за 1:1 шестия си гол за сезона, който го утвърди като Стрелец №1 на първенството до момента. В играта на „виолетовите” обаче определено липсваше достатъчно качество, за да матират отново съперника.

Нищо не се промени и след почивката – „Етър” продължи да атакува, но не успя да се възползва от факта, че противникът игра открит футбол. В 48-ма минута след корнер Боджадж с глава би над гредата, после след красива комбинация същото стори и Младенов. В 60-ата минута Станоев шутира от фаул, но вратарят извади в корнер. После удар и на Ковачев бе уловен от Мартин Димитров.

До края силите понамаляха, удар на Апостолов профуча до сглобката, а влезлият Милчо Ангелов не успя да излезе на голова позиция. Отново Станоев от фаул стреля над вратата и мечтаният победен гол така и не падна.

„Етър”: Иванов, Дюлгеров, Артюнин, Младенов, Илиев, Станоев, Колев (63 Апостолов), Стоянов, Руменов (71 Ангелов), Ковачев, Боджадж.

 

Росен Кирилов: „Само Младенов вкарва, а трябва и други хора да бележат”

„Разочарован съм – не отбелязахме ситуациите си, имахме достатъчно, но не ги реализирахме. Разчитаме само на Дани Младенов, момчето играе много сериозно и вкара 6 гола досега. Други хора, от които се очаква да бележат, не го правят, дори не излизат на ситуации. Смятам, че заслужавахме да победим, много съжалявам. „Царско село” с един удар във вратата ни отбеляза. Безобидна ситуация и пак грешка в отбраната ни. Днес създадохме доста положения, но не отбелязахме и не успяхме да победим.

В момента сме зависими от Даниел Младенов. Очаквам от много хора повече, липсва ни класичка, майсторство и трябва да вдигнем нивото. Взехме точки от големите отбори, но „Царско село” трябваше да победим, надиграхме ги тотално, но за съжаление ги изпуснахме.

При ситуацията с Даниел Младенов, това е абсолютен червен картон и нарушение. Натиска го в гръб, когато излиза сам и ще вкара гол. Но както и да е, няма значение… Трябва да бъдем агресивни срещу „Ботев” (Враца), иначе няма да имаме успех – трябва да отвърнем на огъня с огън.”

Дани Младенов: „Имаше нарушение на сто процента”

„Няма пълно щастие, защото, докато се радвахме на точките, които взимахме с ЦСКА, „Левски”, „Черно море”, сега аз приемам точката като загуба. Болно ми е, че не взимаме трите точки. Дано занапред да започнем да трупаме повече точки и да бием.

Съприкосновение, нарушение и червен картон има на 100 процента. Не съм сигурен дали е вътре нарушението, дали е отвън, дали е дузпа или е фаул. Но нарушение и червен картон има сто процента. Съдията така го е видял, не искам да упреквам.

Изключително щастлив съм, че успявам да помагам да трупаме актив от точки. Голът е най-хубавото нещо във футбола, така че дано да продължавам да съм в тази форма и да съм здрав. А за националния отбор – има си треньори и ръководство в националния отбор, те си преценяват.”

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново