“Етър” излиза срещу “Лудогорец-2”, шампионската купа се връща у дома

Публикувано на пн, 10 апр. 2017
144 четения

Водачът във Втора лига “Етър” приема втория отбор на “Лудогорец” в пореден мач от първенството в отстояване на първото си място в класирането. Двубоят е от 17:00 ч. на стадион “Ивайло”. Това е второ поредно домакинство на етърци след чудесната победа с 3:1 над “Локомотив” (Сф).
Труден мач очаква “болярите” срещу отбор, който е с най-силно представяне в групата тази пролет (4 победи и 1 загуба) и който ги надигра есента в Разград с 1:0. “За нас най-важни са трите точки. Целта, която сме си поставили, минава през задължителна победа срещу “Лудогорец”. Всички са на линия освен наказаните Кременлиев и Димо Атанасов и контузения Чавдар Ивайлов. Като отбор с високи цели разполагаме с достатъчен брой равностойни играчи. Ние сме си направили много добра селекция и имаме футболисти за всеки пост, така че ничие отсъствие не би трябвало да оказва отражение. През есента загубихме от този отбор – още една причина да бъдем двойно по-мотивирани, за да покажем, че тази загуба е била случайност и “Етър” има по-добрия отбор”, коментира Станислав Генчев.
Веднага след края на мача започва церемония, с която на стадион “Ивайло” ще бъде върната шампионската купа на “Етър” от 1991 г. Както вече писахме, за да бъде направено копие на отличието, Фенклуб “Етър” събира средства на последния шампионатен мач. Купата вече е готова и ще бъде внесена на стадиона по време на днешния двубой, като веднага след края представители на феновете ще я връчат на треньорския екип на настоящия клуб – Илиян Киряков, Калоян Чакъров и Георги Георгиев, които са шампиони от 1991 г., за да я предадат за съхранение във витрината на “Етър”.

Иван Скерлев вярва в победата

31-годишният Иван Скерлев е истински боец и придава стабилност на “виолетовата” защита. Любимият му пост е централен защитник, но е бил и ляв, и десен бек, при това доста време. Още като младежки национал играе десен бек. “Искрено казвам – в “Етър” се чувствам така, както никога в кариерата си. В защита всичко е нормално – щом сме първи, нещата са ясни. Който се доказва на терена, той ще играе”, твърди Скерлев. Признава, че е нормално да има доста работа в отбрана, но засега той и колегите му се справят. Дава си сметка колко сериозни са всички тимове в групата, но е абсолютно убеден, че “Етър” ще завърши първи. “Целите са ясни. Ако питате мен – сто процента влизаме, вярвам, че отборът ще завърши на първо място. Всеки мач играем за победа, няма подценяване на никой съперник.”
Защитникът признава, че очаква труден мач с “Лудогорец-2”. “Всички са сериозни отбори. Виждате, че два пъти бихме “Септември”, а загубихме от “Левски” (Карлово)… Тежък мач очаквам и с “Лудогорец”. Дори смятам, че навън играем по-силно, отколкото у дома. Но мисля, че ще победим”, заяви Иван Скерлев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново