“Етър” гостува днес във Враца, влиза в серия от решаващи мачове

Публикувано на пн, 2 Ное. 2020
102 четения

“Етър” гостува на “Ботев” (Враца) в мач от поредния 11-и кръг на Първа лига. Двубоят е днес от 18:00 ч. на стадион “Христо Ботев” и ще се играе без публика. Варненският рефер Драгомир Драганов ще ръководи срещата, асистенти са му Мартин Венев и Диян Вълков, а четвърти съдия е Васимир Маруан Ел-Хатиб . Съдийски наблюдател е Кирил Йорданов.
“Виолетовите” влизат в серия от решаващи мачове, в които всяка загуба може да се окаже вече фатална в битката им за спасение заради сериозната разлика в точките. Тимът е последен с 2 точки, а пред него “Славия” е със 7, “Левски” с 11, “Ботев” (Пловдив), “Монтана” и “Ботев” (Враца) с по 12. Днешният им съперник вече три мача е без победа, като записа две равенства и едно поражение и на практика все още е пряк конкурент в борбата за оцеляване.
До края на годината за етърци остават 6 мача, в които гостуват на “Ботев” (Вр), “Славия” и “Черно море” и приемат “Арда”, “Царско село” и “Монтана”. Всичките им съперници са от втората половина на класирането и именно в тези мачове са шансовете за измъкване от последното място.
Добрата новина от щаба на “Етър” е, че почти няма отсъстващи футболисти и всички са на линия за битката. Единственият играч, който не е на разположение на старши треньора Петко Петков, е халфът Никола Колев, който е с трайна контузия и ще пропусне още мачове. На линия обаче вече са възстановените след травми защитник Христофор Хубчев, халфовете Божидар Кацаров и Николас Фемиа, както и опитният нападател Иван Петков. Така за пръв път от месеци насам треньорският щаб има достатъчен избор за групата за мача и за стартовия състав.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново