“Етър” гони днес четвъртфинал за купата срещу “Септември” (Сф)

Публикувано на чт, 28 окт. 2021
66 четения

Класиране за четвъртфиналите за Купата на България преследва днес “Етър”, който гостува на столичния “Септември”. Мачът е от 15:00 ч. в София, главен съдия е Радослав Гидженов с асистенти Георги Стамболджиев и Светослав Енчев, съдийски наблюдател – Николай Ангелов.
Етърци първо елиминираха като гости третодивизионния “Балкан” (Ботевград) след 0:0 в редовното време и продълженията и 5:4 при дузпите. После удариха у дома елитния “Ботев” (Пловдив) също след 0:0 в редовното време и 1:0 в продълженията.
Любопитното е, че само преди три дни “Етър” и “Септември” играха и за първенството, като “болярите” удариха съперника с 4:1. В мача за купата обаче се очакват промени в тима с оглед на сгъстения цикъл от мачове. Наказан за 1 мач е защитникът Мариян Иванов, а старши треньорът Веселин Василев обяви, че ще даде почивка на поне още трима от титулярите.
“Отиваме за победа! Ще дам почивка на някои от основните футболисти и ще дам шанс на други, които имат по-малко игрови минути. Нашият важен мач е в неделя със “Спартак” (Варна), защото искаме да се върнем по най-бързия начин в Първа лига, но пак казвам – няма да отпишем срещата със “Септември”, отиваме и играем за победа.
Мачът ще е по-различен от този за първенството. Сигурен съм, че и техният треньор ще направи някои промени в състава си, но нас това не ни интересува. Трима ще получат почивка, а Мариян Иванов е наказан. Тези момчета, които по-малко са играли, трябва да докажат, че заслужават да играят в “Етър”. Трябва да отстраним и този съперник за купата, надявам се, че този път няма да играем 120 минути”, коментира Веселин Великов.
Горнооряховският “Локомотив” пък гостува на шампиона “Лудогорец”. Двубоят е също днес в Разград от 16:00 ч. “Орлите” пуснаха билетите в продажба на цени 8, 10 и 15 лева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново