“Етър-64” тръгва за първи път с отбор изцяло от своята школа

Публикувано на пт, 6 окт. 2017
761 четения

За първи път от дълги години “Етър-64” започва сезона със състезателки, изградени само от своята школа. Шампионът на България и носител на купата на страната “Етър-64” тръгва в защита на отличията си и в новия сезон на първенството по хандбал при жените. Великотърновки, които от години са абсолютен хегемон в женския хандбал, направиха уникален требъл през отминалия сезон, като станаха шампионки на класически и плажен хандбал и взеха и купата.
Досегашният капитан на “Етър-64” Даниела Коцева обаче прекрати състезателната си кариера след травмата, която получи през пролетта. Коцева ще продължи да работи като треньор във великотърновския клуб. Сръбкинята Силвана Савич също приключи с “Етър-64” и излиза в майчинство. В отбора се завърна Мирела Павлова, на линия са и всички останали от досегашния отбор.
“Това е нашата школа изцяло, без чужди хандбалистки. Решихме да не взимаме състезателки от други отбори, което ще ни отличава от останалите отбори в групата. Така с наши момичета е най-добре. Съставът ни е много различен без Коцева и Савич. Започнахме работа на 15 август, ще трупаме опит в движение. Имаме нужда от силни контроли, за да напасваме състава – във вторник заминаваме за Гърция, после ще пътуваме и до Румъния.
Доволна съм, тези момичета израстват пред очите ми. Имаме добър състав и колектив и вярвам, че ще играем силно, пък каквото стане”, коментира треньорката Йонка Генчева. 15 състезателки са картотекирани в тима, като най-опитни са Соня Богданова, Деница Иванова и вратарката Деси Николова.
Шест отбора ще спорят за титлата в “А” група – освен етърки това са традиционно силните им съперници “Бъки” (Габрово) и “Свиленград”, както и “Ники спорт” (Сливница), “Поморие” и “Шумен-98”.
Надпреварата започва утре, когато от 16:00 ч. в ДКС “Васил Левски” възпитаничките на треньорката Йонка Генчева приемат състава на “Поморие”. От клуба канят всички привърженици на спорта да подкрепят отбора в първата за сезона битка.
“Виолетовите” стартират с две поредни домакинства – още в следващия кръг на 14 октомври, пак от 16 ч., те приемат и “Шумен-98”. После на 22-и т.м. идва и възловото гостуване на “Бъки” в Габрово, а на 29-и приемат “Свиленград”. Първият дял от първенството завършва с гостуване в Сливница на 5 ноември. До края на годината ще се изиграят два кръга и от пролетния дял, като на 18 ноември и 2 декември етърки връщат визитите на Поморие и Шумен. Новото т.г. е, че след редовния сезон първият в класирането продължава борбата с 4 т., вторият с 3 т., третият с 2 и четвъртият с 1 т. Турнирът за купата на България пък започва с четвъртфинали на 25 ноември.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново