Силни сме, когато сме заедно, единодушни са играчи и фенове

Публикувано на чт, 5 окт. 2017
230 четения

Изключително интересна първа среща между треньора и играчи на “Етър” с фенове на отбора се състоя в открития неотдавна “Клуб Седем”. Наставникът на “виолетовите” Станислав Генчев, капитанът Иван Стоянов, вратарят Христо Иванов, голмайсторът Алиуне Бадара, спортният директор Стефан Атанасов и административният Страцимир Тинчев отговаряха на въпросите на водещия Емил Йорданов и феновете. Идеята на организаторите е такива срещи да се провеждат всеки месец. DJ Емо поздрави етърци за големия дух на терена и попита треньора как е постигнал това. “Привлякъл съм футболисти, с които съм играл и ги познавам добре, затова търсих играчи освен с опит, да могат да се впишат в колектива и да имат дух и характер. Много важно обаче беше да усетим и подкрепата на публиката, тогава нещата започват да се получават”, отговори Станислав Генчев.
Много аплодисменти и поздравления получи Христо Иванов, за когото феновете бяха единодушни, че е най-добрият вратар, който “Етър” е имал в последните години. “Имам вашата подкрепа, което е колкото радващо, толкова и задължаващо, защото ме кара да бъда още по-добър. Перфектно се чувствам тук, въобще не се замислих, когато ме поканиха. Атмосферата в отбора е много добра, радващото е, че се завръща познатият отпреди години дух на “Етър”, сподели Христо Иванов.
“В “Етър” дойдох заради Станислав Генчев, за което му благодаря. Благодаря на феновете за подкрепата”, заяви Иван Стоянов, а на въпроса как се определя капитанът на отбора, Станислав Генчев отговори: “Решението за капитанската лента го взех аз, капитанът не е само този, който извежда отбора на терена, а и човекът, който е най-близко до треньорите и футболистите, трябва да е лидер и да има респекта и уважението на всички в съблекалнята. Иван е точно такъв тип човек.”
Въпросите за бъдещето на клуба и как виждат “Етър” в дългосрочен план като проект бе към двамата директори. “Трябва да покажем на футболна България, че въпреки всичко и въпреки всички отборът върви и ще продължава да върви. Тези играчи са тук заради треньор, съотборници, заради вас, заради нас – всички сме един отбор и не се делим. Всеки помага с каквото може. Затова в един момент за играчите определящи стават не парите, а отношението към тях”, коментира Страцимир Тинчев. “Търсим и генерален спонсор, работи се по този въпрос. Нямаме забавяния в плащанията към играчите, ръководството е коректно, нещата вървят добре. Клубът административно, спортно-технически се развива отлично, взаимно се допълваме, имаме един колектив и това е разковничето. Стадионът е тотално обновен, необходими са обаче и тренировъчни терени, което остава болна тема. Има виждания и проекти и в тази посока, те стават приоритет за 2018 г.”, сподели Стефан Атанасов.
Присъстващите не спестиха и критични въпроси за съдийството, защо “Етър” не подава жалби, за влизането на играчи от школата в мъжкия отбор, за грешките в защита и допуснатите голове. Те призоваха да няма нова тотална селекция на всеки полусезон, а да се гради отбор. “Имаме стабилно ядро и поне в следващите две години не трябва да имаме притеснения, а само отборът да се надгражда и младите да израстват. Ще внедрим и млади момчета. Още през зимата ще вземем играчи за два възлови поста, които сега няма да споменавам. Ще направим всичко възможно да сме в шестицата и ще се борим до край”, каза Станислав Генчев.
“Недобрият синхрон в началото и контузиите повлияха за получените голове, все пак играем и в Първа лига. Ако играем защитно обаче, не бих го приел. Убеден съм, че ще бъдем все по-добри”, добави треньорът.
Куп поздравления от всички имаше към голмайстора на отбора Алиуне Бадара. “Щастлив съм, че попаднахме на Бадара, той внася колорит и в съблекалнята”, заяви треньорът и разкри, че сенегалецът му е бил препоръчан от Георги Чиликов. “Близък съм с Чиликов и го попитах дали има някой в Европа, който да му е направил впечатление и е подходящ за “Етър”. Каза ми, че гледа едно момче в Португалия. Изгледах няколко негови мача и се свързахме с неговия мениджър. Общо 6 мача му гледах и бях сигурен, че ще ни свърши работа”, обясни Генчев.
“Щастлив съм във Велико Търново. Всички ме приеха добре – треньори, ръководство, публика. Ние сме един много голям отбор. Искам да бъдем сред първите шест и ще направя всичко възможно да сме там. Аз съм много горд, че играя за емблемата на “Етър” и ще дам всичко от себе си, ще вкарам още много голове. Когато отборът ни губи с 1:0, ние сме убедени, че мачът не е свършил. Точно тогава всички трябва да ни помагате, тогава усещаме голямата ви подкрепа. На мача с ЦСКА при 0:1 усетих в пълна сила вашата подкрепа и вие дадохте своя принос за успеха. Защото сме силни, когато сме заедно”, каза Бадара, чиито думи бяха посрещнати с бурни аплодисменти.
“Приемат го добре, защото бележи… Обаче ми обещава преди всеки мач по 2 гола, а вкарва само по един”, пошегува се Христо Иванов, който с Бадара е в една стая на лагерите и му превежда от испански.
Логично срещата разговор завърши с темата за предстоящия мач срещу “Левски”. “Не подхождайте с очаквания, че ще ги смачкаме. Мачът с “Левски” ще е много по-труден от този с ЦСКА. “Червените” имат по-добри футболисти, но “Левски” има по-добра организация в играта. Практичен футбол играят, много ще ни е трудно, най-важно е да не допуснем гол и да използваме всяка възможност да отбележим. Надявам се стадионът пак да е пълен, ако е така – отпада моята необходимост да мотивирам футболистите”, коментира Станислав Генчев и получи пълното уверение на всички, че стоят зад отбора и заедно ще дават всичко от себе си “Етър” да върви нагоре.

“Етър” играе контрола с “Литекс”

С проверка срещу “Литекс” ще запълни паузата в първенството заради световните квалификации отборът на “Етър”. На 7 октомври националите гостуват на Франция, а три дни по-късно са домакини на Люксембург и кръг в Първа лига през уикенда няма да има.
“Виолетовите” ще играят срещу “Литекс” в контролна среща, която ще се състои в събота от 14:00 ч. на градския стадион в Ловеч.

Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново