“Етър-64” тръгва за купата

Публикувано на пт, 25 мар. 2016
186 четения

Хандбалистките на “Етър-64” тръгват в битка за купата на България, чийто носител са в момента и са амбицирани да защитят отличието. В събота и в неделя в габровската зала “Орловец” са мачовете от финалната четворка при жените.
Два крайно трудни мача предстоят на възпитаничките на треньорката Йонка Генчева. Утре от 15:00 ч. те излизат в полуфинал срещу “Свиленград-ПУ”, който в момента е водач в класирането на държавното първенство. Президентът на великотърновския клуб Атанас Атанасов определи мача като “финал преди финала”. Веднага след този мач, от 17:00 ч. е и другият полуфинал между “Бъки” (Габрово) и “Шумен-98”.
Ако спечелят срещу “амазонките от Юга”, етърки в неделя от 14:00 ч. излизат във финал за купата. При евентуална загуба “болярките” ще трябва да играят за 3-4 място от 12:00 ч. Съдийските двойки за финалната четворка са Силвия Марковска/Йонко Вутов и Младен Белов/Галин Караджов.
На практика пътят на “Етър-64” към шампионската титла и купата на страната минава през два решаващи мача със “Свиленград-ПУ”. След като срещнат южнячките утре за купата, следващата събота “виолетовите” гостуват в Свиленград за първенството на “А” група. Срещата е на 2 април от 15:00 ч., съдии са Г. Дойчинов и Юл. Горцев. В момента “Свиленград-ПУ” води с 22 т., “Етър-64” е втори с 20 т., а “Бъки” трети с 18 точки.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново