“Етър-64” стартира утре за купата, иска да е домакин на финалите

Публикувано на пт, 15 ян. 2021
707 четения

Хандбалистките на “Етър-64” стартират участието си в турнира за Купата на България. Утре “болярките” гостуват на “Шумен-98” в четвъртфинален мач, който през декември бе отложен. Това е и първият официален мач на етърки за годината. При победа те ще си осигурят място във финалната четворка. Останалите три отбора в нея вече са ясни – “Бъки” (Габрово), “Свиленград” и “Сливница”, които вече спечелиха четвъртфиналните си срещи.
Ако спечели гостуването си в Шумен, ХК “Етър-64” ще внесе във федерацията предложение да бъде домакин на мачовете от финалната четворка за Купата на България и мачовете ще бъдат в ДКС “Васил Левски”, информира Атанас Атанасов. Те ще се играят на 13 и 14 март, като първия ден са двата полуфинала, а втория – мачът за 3-4 място и големият финал.
На 23 януари е и първият мач от подновяващото се първенство на “А” група при жените. В този 6-и кръг по програма “Етър-64” отново ще гостува на “Шумен-98”, така че за една седмица великотърновки два пъти ще пътуват до Шумен.
Първото домакинство за годината на “Етър-64” е на 30 януари срещу “Сливница”. Засега мачовете все още ще се провеждат без публика, като заповедта на здравния министър е със срок до 31 януари. Новото е, че вече има изискване хандбалистките задължително да правят и тестове за коронавирус.
Горнооряховският “Локомотив” при мъжете също започва с отложен мач от есента. На 17 януари “железничарите” ще гостуват в Гоце Делчев за мач с местния “Пирин 64”. Двата отбора са преки конкуренти за медалите тази година. В края на есенния полусезон те делят 3-4 място с равен актив и малко по-добра голова разлика за “пиринци”. Срещата всъщност трябваше да се играе през ноември, но бе отложена заради заболели и карантинирани играчи. “Локомотив” има още една отложена среща – с габровския “Чардафон”, но за нея още няма насрочена дата.
Временното класиране се води от “Осъм” (Лч) с 16 точки от 9 мача. На второ място е “Шумен 61” с 14 точки от 8 мача. С по 12 точки, но и с по два мача по-малко от лидера, са отборите на “Пирин” и “Локомотив”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново