“Етър-64” приема “Бъки” в дербито на хандбалния елит

Публикувано на пт, 30 окт. 2015
193 четения

Хандбалистките на “Етър-64” приемат вечния си съперник “Бъки” в дербито на “А” група при жените. Мачът е в събота от 17:00 ч. в ДКС “Васил Левски”.
Двата отбора отново са хегемон в започналото първенство на страната и окупираха челните места в класирането.
Етърки стартираха с чудесна победа у дома над “Поморие” с 37:15, а във втория кръг разбиха като гости “Панагюрище” с 31:20. Габровки пък започнаха с 36:24 над тима от Панагюрище, а после като гости удариха с 27:14 “Ники спорт” (Сливница). Така преди дербито “виолетовите” са начело с 4 т. и по-добра голова разлика пред габровки. Още един отбор – “Свиленград ПУ”, обаче е с пълен актив от точки, а четвъртият тим, който също обяви аспирации за челните места, е “Шумен-98”.
“Знаем, че ще е труден мач. За нас този сблъсък ще е по-труден, не сме играли контролни срещи. Ще излезем обаче на сто процента, надяваме се и на подкрепата на нашите фенове. Ние сме единственият отбор, който няма външни попълнения, развиваме нашата школа”, заяви треньорката Йонка Генчева.
“Конкуренцията тази година ще е по-голяма, така че ни предстои първото от трите дербита за полусезона. От вторник отборът води тренировки в ДКС “Васил Левски”, всички момичета са здрави и са на линия. Амбицирани сме да направим силен мач и ако можем – да спечелим”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов и призова публиката да подкрепи етърки във важния мач.
Съдии на дербито са Младен Белов и Галин Караджов, а делегат на БФХ – М. Янев.
В следващия кръг на 7 ноември великотърновки гостуват на “Ники спорт” в Сливница.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново