“Етър-64” падна с 21:19 в Шумен

Публикувано на пн, 16 Ное. 2015
224 четения

Първа загуба в първенството при жените допуснаха хандбалистките на “Етър-64”. Великотърновки паднаха в Шумен от местния тим с 21:19 (9:10). Очакваше се мачът да е труден с оглед на амбициите на домакините, подсилени от опитните Гергана Павлова и Десислава Илиева.
Началото бе за етърки, които поведоха с 0:2 и десетина минути двубоят бе равностоен, като се стигна до 2:2 и 4:4. После обаче “Шумен-98” поведе с два гола аванс и това продължи до почивката, малко преди която етърки изравниха до 9:9 и дори се оттеглиха с гол преднина – 9:10. До почивката “Етър-64” предложи здрава защита, но много пропуски в нападение, като бяха изпуснати шест чисти положения.
Втората част започна отлично за “виолетовите”, които дръпнаха с 9:13. Последва обаче нов подем на шуменки и те изравниха за 14:14, след което отново започнаха да водят. Чак в 55-ата минута “Етър-64” изравни до 18:18, но съперникът поведе с 20:19. В последната минута “виолетовите” имаха продължителна атака, при която не успяха да реализират и да измъкнат поне равенството, а с последната сирена “Шумен-98” добави още едно попадение за крайното 21:19.
“Толкова пропуски отдавна не съм виждал. В защита играхме добре, но напред всички се надпреварваха да пропускат. Залата в Шумен не е подходяща за нашата игра, но не омаловажавам успеха на шуменки и ги поздравявам за победата. Ние обаче направихме десет пропуска и пет греди, което се оказа фатално”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.
“Тази година в първенството участват няколко равностойни отбора, всеки от които може да победи другите. При нас проблемът е в липсата на опитни смени, които при нужда да влязат в игра. Момичетата ни на скамейката са още млади, две са 11 клас, другите 9 и 10 клас и в мач с обиграни съпернички се поддават на напрежението. Пролича и липсата на контролни срещи, за да нагодим нашия отбор, който и това лято претърпя промени”, коментира старши треньорът Йонка Генчева.
“Етър- 64”: Николова, Павлова 2, Богданова 9, Иванова 1, П. Кръстева 3, Д. Кръстева 3, Коцева 1.
В другото дерби на кръга “Бъки” загуби с 31:25 от “Свиленград ПУ” и така битката за първото място се завърза между 4 отбора. На 29 ноември “Етър-64” приема във възлов мач настоящия лидер от Свиленград.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново