“Б” областни футболни групи

Публикувано на чт, 2 Ное. 2017
142 четения

“Атлетик” спря водача от Бяла черква

Свищовлии спряха победната серия на “Удар” (Бяла черква), като дербито между двата тима завърши наравно 1:1. Георги Каменов откри в 62-ата минута, като излезе сам срещу вратаря на домакините и стреля, бе точен с глава при добавката. В 86-ата минута обаче Хабиб бе фаулиран от Огнян Горанов в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа за 1:1.
В същото време “Недан” разби с 3:0 “Стрела” (Ореш) и настигна лидера от Бяла черква в класирането. Цветомир Николов вкара за 1:0 в 3-ата минута, Атанас Банев удвои чак в 77-ата минута, завършвайки хубава акция на домакините. Крайното 3:0 фиксира Мирослав Цонев.
“Морава” разби с 4:1 като гост “Устрем” (Масларево). До 8-ата минута тимът вече водеше с 2:0 с голове на Калоян Славев и Илиян Георгиев, а третото попадение заби отново Калоян Славев след двойно подаване в 17-ата минута. Домакините намалиха след автогол на Звездомир Николов, но отново Илиян Георгиев вкара за 1:4, след като си спря топката на гърди и с десния крак я заби под гредата.
“Светкавица” (Михалци) прие “Бъдеще” (Бутово) на стадиона на съперника заради наказание и спечели с 3:1. В 56-ата минута Тихомир Савов откри, а в 72-ата минута Терзиев открадна топката от Карменов и удвои. Асен Пашев намали на 2:1 шест минути преди края, но веднага след това Петър Рачев засече топката за третия гол.
“Спортист” (Върбовка) игра добре в Българско Сливово, но загуби от местния “Бенковски” с 3:1. Домакините откриха чрез Пламен Дончев още в началото на мача, а отново той удвои в 16-ата минута. Дончев стигна и до хеттрик малко преди почивката. Гостите върнаха само един гол от свободен удар чрез Исмаил Ахмедов.

“Спортист” (Козаревец) би Драганово с 5:4

В Южната “Б” областна група козаревчани биха с 5:4 “Янтра” (Драганово) в дербито на кръга и се върнаха на първото място. Мартин Катъров изведе напред гостите, но автогол на Мирослав Терзиев възстанови равенството в 33-ата минута, а Иван Щараков направи пълен обрат за 2:1. Терзиев обаче се реваншира за автогола и с глава вкара за 2:2. В началото на втората част Иван Щараков доведе нещата до 4:2, Мартин Катъров намали от фаул, но в 80-ата минута Стефан Иванов направи 5:3. В края Мартин Димитров намали на 5:4.
Долна Оряховица не можа да бие аутсайдера “Победа” и завърши в Кесарево 3:3. Колев вкара за 0:1, но Петко Димитров изравни. Долнооряховчани си осигуриха комфортен аванс с голове на Цветан Илиев и Живко Живков за 1:3, но Мартин Иванов с далечен удар намали, а в 85-ата минута след автогол на Лъчо Русев стана 3:3. “Владислав” (Джулюница) и “Първомайци” завършиха 1:1, като Иван Сапунджиев с диагонален удар откри, но Николай Тончев възстанови равенството в 35-ата минута с удар от въздуха.
“Ботев” (Дебелец) пък излъга “Росица” (Поликраище) с 4:3. Генчо Генчев вкара в разбъркване за 1:0 в 6-ата минута, после удвои, а Стоян Здравков от фаул покачи на 3:0. Гостите обаче още до почивката намалиха на 3:2 с попадения на Стефан Ников и Светослав Байчев. През втората част двата отбора с голове на Димитър Иванов и Николай Куцаров докараха нещата до 4:3, а в края гостите пропуснаха три чисти положения да изравнят. В последния мач “Вихър” би “Юнак” (Мерданя) с 2:1.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново