Гм Младен Гуджев стана победител в първия общински турнир за ветерани

Публикувано на ср, 1 Ное. 2017
217 четения

Дни след последното издание на турнира “Шапката на Капабланка” се появи ново предизвикателство за шахматистите ветерани от региона. Този път по идея на ОБССП с председател Радка Маркова в КПИ “Втора младост” се проведе значително по-масова шахматна проява. Към великотърновци се присъединиха и представители от няколко селища на общината.
В продължение на 4 часа общо 25 състезатели си дадоха среща над черно-белите квадрати. Партиите им протекоха интригуващо и с поделено надмощие чак до ендшпилна фаза. За оспорваната игра в състезанието говорят и крайните резултати. След изиграните седем кръга по швейцарската система накрая се оказаха двама победители – гросмайстор Младен Гуджев от Самоводене и мс Пламен Кънчев. Те събраха по 5.5 точки, но по-добрият турнирен коефициент отреди като първенец гм Младен Гуджев.
В крайното класиране следват с по 5 точки, но подредени по допълнителни показатели, мс Иван Цанов, мс Иван Илийков и кмс Петър Агов. Призьорите бяха наградени с купи, а всички участници получиха и по една книга от издателство “Ивис” – Велико Търново.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново