“Б” областна футболна група – Юг

Публикувано на чт, 16 Ное. 2017
147 четения

Лидерът Долна Оряховица убедителен в Добри дял

Един от лидерите в Южната “Б” областна група Долна Оряховица излезе начело, като взе петата си победа в първенството. Тимът се наложи с 5:0 при гостуването си на “Вихър” (Добри дял). Цветан Илиев откри още в началото след грешка в отбраната на домакините, а в 5-ата минута бе вече 0:2, след като Тодор Господинов навлезе отляво се разписа. В 44- ата минута Тодор Хаджиев довкара отбита от вратаря топка за 0:3. Аврам Аврамов с глава след центриране от корнер в средата на втората част вкара четвъртия гол, а десет минути преди края Адриян Стоев с хубав удар направи 0:5. В последните секунди пък Аврамов нацели напречната греда.
“Владислав” – “Росица” 2:2
Тимът от Поликраище взе точка в Джулюница след организирана игра и добри изяви на вратаря Цветомир Цветанов. Димитър Джингов изведе гостите напред в 28-ата минута, а в 42-ата за игра с ръка в пеналта бе отсъдена дузпа за домакините и Стилиян Станчев възстанови равенството. Евгени Цачев отново даде аванс на гостите с прехвърлящ удар от движение в 68-ата минута и “Росица” удържа преднината си почти до края. В 88-ата минута обаче Цветанов фаулира играч на “Владислав” и последва втора дузпа, която Мирослав Косев превърна в 2:2.
“Победа” – “Янтра” (Драганово) 0:0
Гостите от Драганово се нуждаеха от победа, за да запазят едноличното си първо място, но така и не успяха да намерят път към вратата на домакините. Съставът на Кесарево взе точката и на “Янтра”, след като стори същото и с Долна Оряховица. Играчите му действаха добре организирани в отбрана и търсеха рядко контрите, но точно те имаха най-чистата възможност. Секунди преди края Иван Иванов финтира съперник, нахлу между двама защитници и излезе сам срещу вратаря, но ударът му излезе в аут.
“Ботев” (Дебелец) – “Рудановски” 1:0
Дебелчани стигнаха до победата с дузпа още в 15-ата минута. След центриране на Николай Койчев защитник от Константин игра с ръка в наказателното поле и от бялата точка шампионът с “Етър” Генчо Генчев бе точен за 1:0. Още преди това домакините бяха направили три пропуска – Антон Досков и Койчев стреляха във вратаря, а Генчо Генчев би в аут. До почивката гостите играха с десет души, което повлия на изявите им, а после вече бяха в пълен състав. В 80-ата минута Христо Христов от “Рудановски” получи топката с гръб към вратата, завъртя се и стреля под гредата, но вратарят Красимир Косев с последни сили спаси победата за дебелчани.
“Юнак” – “Първомайци” 1:2
Гостите откриха първи, след като в 30-ата минута вратарят на “Юнак” Андрей Стоянов фаулира Цветелин Кушев в наказателното поле и Ангел Кабакчиев превърна в гол отсъдената дузпа. Отново Кабакчиев стреля опасно от свободен удар в 50-ата минута, Стоянов отби топката, но Ивайло Недялков с добавка покачи на 0:2. Малко след това Петър Иванов от домакините излезе сам срещу вратаря и върна интригата с попадение за 1:2, а до края нови голове не паднаха.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново