“Болярчета” втори на силен детски турнир

Публикувано на вт, 7 юни 2016
105 четения

Призовото второ място заеха футболистите на СК “Болярчета” на силен детски турнир, провел се в Пазарджик. Осем отбора от водещи футболни центрове в страната взеха участие в надпреварата – “Ботев” (Пд), “Локомотив” (Пд), “Национал” (София), “Бригада” (Димитровград), “Ферион” (София), “Берое” (Стара Загора), “Орлета” (Пазарджик) и “Болярчета” (В. Търново).
Очакванията на “Болярчета” бяха турнирът да е на Футбол 5, но той се игра на Футбол 7, което допълнително затрудни отбора предвид липсата на някои основни играчи и наличието на по-малки футболисти, родени 2008 г.
Това не попречи обаче на силното им представяне. В групата си те отстъпиха изненадващо с 2:1 на домакина “Орлета” (Пз), но после разгромиха с 8:0 “Ферион” (Сф) и с 5:2 “Бригада” (Дмгр). Тъй като отборите си размениха победи, в групата се получи “въртележка” и с равни точки, но с най-добра голова разлика първото място бе заето от “Болярчета”.
На финала срещу “Национал” “Болярчета” имаха доста възможности за голове, но загубиха с 4:0. Второто място предвид обстоятелствата също е много добро представяне, а Денислав Колев бе обявен за най-добър защитник на турнира.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново