“Болярки” вече стават “Етър” в “А” група – жени

Публикувано на ср, 6 сеп. 2017
504 четения

“Етър” вече ще има представителен отбор в “А” група и при жените. Тимът ще бъде съставен от футболистките на ЖФК “Болярки”, като техен треньор ще бъде Валентин Витанов. Така “Етър” ще има свои отбори в елита на родния футбол и при мъжете, и при жените, и при юношите U17.
“Болярки” не спира да съществува, но постигнахме договорка с ръководството на “Етър” и с Александър Нанков, че с наши състезателки ще сформираме изцяло “виолетовия” тим. Първата причина е марката “Етър” да има свои силни представителни отбори във всички нива на елита, а другата е финансирането, с което ние в “Болярки” трудно се справяме. Клубът ни ще продължи да съществува, но с отбори само при подрастващите. Ще си играем под името “Болярки” при малките – при 12, 15 и 17-годишните”, поясни президентът на ЖФК “Болярки” Йордан Грозданов.
Още в неделя е стартът на първенството на “А” група при жените. По програма на 10 септември “Етър” приема шампиона на страната и хегемон в женския футбол НСА “В. Левски” (София), като мачът е от 16:30 ч. 11 отбора ще има в женското първенство, като освен “Етър” ще има и още няколко нови клуба. Това са “Енко” (Пловдив), “Олимпия” (Шумен) и “Риал” (Ковачевци), а останалите седем тима са добре познатите НСА, “ЛП Суперспорт” (София), “Берое”, “Пълдин” (Пловдив), ЖФК “Варна”, “Спортика” (Благоевград) и “Севлиево лейдис”. Жребият прати етърки на старта срещу двата най-силни отбора в България, като след домакинството срещу НСА те на 16 септември гостуват на “ЛП Суперспорт”.
Междувременно женският тим спечели с 5:1 контролна среща в Севлиево с местния “Севлиево лейдис”. Преди почивката великотърновки направиха куп пропуски пред вратата на домакините, но след нея започнаха да бележат голове. Габриела Христова, Мирела Моева на два пъти, Румяна Новакова и Лора Петрова от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самата нея, нанизаха попаденията в севлиевската врата. “Играем силно, но продължаваме да пропиляваме изгодни положения”, коментира старши треньорът Валентин Витанов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново