“Болярки” спечелиха първия турнир за купа M&BM

Публикувано на пн, 3 окт. 2016
272 четения

“Болярки” триумфираха с първото място.

Съставът на “Болярки” спечели първото издание на футболния турнир за девойки до 15 г. за купа M&BM. Надпреварата бе организирана от Асоциацията на българските футболисти и Зоналния съвет на БФС, с подкрепата на Община В. Търново.
В състезанието участваха осем отбора. В първа група бяха “Боруна” (Царева ливада), “Гунди 1” (Плевен), “Светкавица” (Градешница) и “Болярки” (В. Търново). Във втора група стартираха “Янтра 1919” (Габрово), “Дунав” (Русе), “Гунди 2” и “Севлиево Лейдис”. След мачовете в двете предварителни групи по реда на класирането в тях бяха излъчени двойките, които разпределиха местата от първо до осмо.
На финала “Болярки” победиха първенеца на другата група “Севлиево Лейдис” с 2:1. Възпитаничките на Валентин Витанов имаха превъзходство, но головете паднаха през втората част. Точни за великотърновки бяха Венка Драганова и Габриела Христова, а в последната минута Биляна Петкова намали на 2:1 от наказателен удар.
Преди това в групата “Болярки” удариха “Боруна” с 4:0, два гола на Мирела Йорданова и по един на Габриела Иванова и Бурчин Бейханова, и пречупиха с 1:0 “Гунди 1”, с попадение на Мирела Йорданова.
В спор за третото място “Гунди 1” надигра “Дунав” с 4:0. На пето място се подреди “Светкавица” (Градешница) след 3:0 срещу “Гунди 2”. Седми са “Боруна”, били “Янтра 1919” с 2:0.
Отличени бяха и най-добрите индивидуални изпълнителки. Вратарката на “Севлиево Лейдис” Симона Николаева взе приза за N 1 на своя пост. Алекс Палагачева от “Дунав” бе обявена за най-добър защитник. Най-добър полузащитник е Ивона Илиева от “Севлиево Лейдис”, а най-добър нападател е Мирела Йорданова от “Болярки”.
Голмайстор на турнира с 5 точни попадения стана Наталия Баракова от “Гунди 1”. Най-техничен футболист е Преслава Ангелова от “Дунав”, а Габриела Стойкова от “Гунди 2” е най- полезен състезател.
Недрет Заструг от “Болярки” бе обявена за футболист № 1 на турнира. Купата за най-добър треньор получи наставникът на победителките Валентин Витанов. С награда за най-голям принос към турнира бе удостоен Павел Петров – президент на фирма M&BM. Г-н Петров връчи купата на “Болярки”, стимулира с премии треньорите на първите три отбора и обяви, че турнирът ще стане традиционен така, както е този за момчета до 12 години, чието следващо издание предстои на 20 и 21 октомври в ДКС “В. Левски” във В. Търново.
Наградите връчваха председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, зам.-кметът на В. Търново проф. Георги Камарашев, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, генералният секретар на АБФ Георги Бойчев, Ани Радоева – директор маркетинг на фирма M&BM, Ясен Димитров – регионален мениджър на компанията, и ветеранът на ФК “Етър” Трендафил Коцев.
Анатоли ПЕТРОВ, снимки Д. ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново