“Болярите” отиват на лагер в Благоевград

Публикувано на пн, 24 ян. 2022
110 четения

На подготвителен лагер в Благоевград заминава днес “Етър” в основната част от зимната си подготовка преди началото на пролетния полусезон. Ръководството на клуба избра южния град заради очаквания за подходящи тренировъчни терени и по-меки климатични условия. Миналата година етърци предпочетоха с. Ягода, Старозагорско, но въпреки добрите условия се оказа, че терените са замръзнали и не позволяваха нормален тренировъчен процес. В предишните години пък “Етър” се готвеше в турския курорт Анталия, но освен по-скъпите цени проблем сега e и ковид пандемията. “Виолетовите” ще отседнат в четиризвездния хотел “Монте Кристо” в Благоевград и планират да се готвят на терените на школата на Ивайло Андонов. Проблемът обаче е, че прогнозите са за студено време с отрицателни температури и в Благоевград и надеждите са терените да не са замръзнали.
Четири контроли са планирани по време на лагера. На 27 януари “Етър” играе срещу “Локомотив” (Пловдив), на 29-и среща ФК “Кюстендил”, на 2 февруари играе с “Марек” в Дупница, а на 4-ти – срещу домакините от “Пирин” (Благоевград). Досега етърци спечелиха двете си проверки – с 4:1 срещу дублиращия отбор на “виолетовите” и с 3:1 срещу “Загорец” (Нова Загора).
Все още има шанс панамският халф Ромеш Ивей да остане в “Етър”, научи “Янтра ДНЕС”. На 25 януари предстои Изпълком на БФС, който може да вземе решение във Втора лига да имат права до двама футболисти от страни извън Европейския съюз. Ако това стане, Ромеш Ивей бил готов да се завърне веднага в отбора, а има възможност да бъде привлечен и още един футболист от Панама.

Анатоли ПЕТРОВ
снимки А. Атанасов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново