“Без По­тен­ци­ал” и “Баш Меч­ки­те” заг­ря­ха с по­бе­ди пре­ди 3х3 бас­кет­ ли­га

Публикувано на ср, 14 ян. 2015
235 четения

От­бо­рът на “Без По­тен­ци­ал” спе­че­ли вто­рия тур­нир от пред­се­зон­на­та 3х3 бас­кет­бол­на ли­га.

“Баш Меч­ки­те” и “Без По­тен­ци­ал” спе­че­ли­ха пред­се­зон­ни­те два тур­ни­ра от 3х3 бас­кет­бол­на­та ли­га във Ве­ли­ко Тър­но­во. В пър­вия взе­ха учас­тие 10 от­бо­ра, ка­то все­ки от тях има­ше пра­во да кар­то­те­ки­ра до 5 със­те­за­те­ля. Тур­ни­рът се про­ве­де по офи­ци­ал­ни­те на ФИ­БА пра­ви­ла за 3х3 бас­кет­бол. От­бо­ри­те иг­ра­ха все­ки сре­щу все­ки, а за­вър­ши­ли­те на пър­ви­те 4 мес­та си ос­пор­ва­ха тит­ла­та в ди­рек­т­ни ели­ми­на­ции.
По­бе­ди­те­ли ста­на­ха със­те­за­те­ли­те от от­бо­ра “Баш Меч­ки­те” в със­тав:Явор Ма­ри­нов, Мит­ко Мит­ков и Сти­лян Ди­мит­ров. На фи­на­ла те на­диг­ра­ха шам­пи­о­на в ли­га­та за 2014 г. – “Фе­ър­п­лей” пред­с­та­вен от Пла­мен Или­ев, Ан­то­нио Стан­ков, Ге­ор­ги Ива­нов и Мар­тин Цо­нев. На тре­то мяс­то зас­та­на­ха “Го­чи­та­та” – Си­ме­он Стой­чев, Ев­ге­ни Ива­нов и Ге­ца­та Ва­си­лев.Вто­ри­ят тур­нир се про­ве­де в съ­бо­та, ка­то в не­го взе­ха учас­тие 6 от­бо­ра. Ус­пе­шен де­бют нап­ра­ви от­бо­рът на “Без По­тен­ци­ал”, със­та­вен от със­те­за­те­ли на БК “Етър 49”. След изиг­ра­ва­не­то на 34 дву­боя от­бо­рът на “Без По­тен­ци­ал” спе­че­ли тур­ни­ра, до­пус­кай­ки са­мо 2 за­гу­би от 12 ма­ча, по­каз­вай­ки из­к­лю­чи­тел­но мъ­жес­т­во и хъс в иг­ра­та си сре­щу мно­го по-опит­ни със­те­за­ти­ли.
За “Без По­тен­ци­ал” се със­те­за­ва­ха Ру­мен Хрис­тов, Ге­ор­ги Пав­лов и Ка­ло­ян Ка­ра­и­ва­нов. На вто­ро мяс­то от­но­во ос­та­на “Фе­ър­п­лей”, за кой­то иг­ра­ха Пла­мен Или­ев, Ан­то­нио Стан­ков, Ге­ор­ги Ива­нов и Ка­те­ри­на Ге­ор­ги­е­ва. С бронз се оки­чи­ха със­те­за­те­ли­те на “Azzuro Sports Bar” – Да­на­ил Ки­ров, Фо­ру­уа Брен­дакс и Сте­фан Неш­ков.
От 17 яну­а­ри за­поч­ва и съ­щин­с­ка­та част на Бас­кет­бол­на­та ли­га – ре­дов­ни­ят се­зон, в кой­то всич­ки за­пи­са­ни от­бо­ри ще ме­рят си­ли в про­дъл­же­ние на 3 ме­се­ца. Сре­щи­те ще се иг­ра­ят вся­ка сря­да (от 20ч.) и съ­бо­та (от 14ч.) в бас­кет­бол­на­та за­ла на ст. “Ивай­ло”. Фи­на­лът на ли­га­та е пред­ви­ден за 28 март 2015 г., съ­об­щи ор­га­ни­за­то­рът на ли­га­та Да­на­ил Ки­ров.
За­пис­ва­не­то ве­че е в ход на сай­та www.streetballbg.com как­то и във фейс­бук. До мо­мен­та има за­пи­са­ни 10 от­бо­ра, а за­пис­ва­не­то на но­ви от­бо­ри ще е въз­мож­но до края на ме­сец яну­а­ри. В ли­га­та мо­гат да се вклю­чат всич­ки же­ла­е­щи на въз­раст над 15 г. От­бо­ри­те мо­гат да бъ­дат със­та­ве­ни от сме­се­ни със­та­ви (мъ­же и же­ни). Все­ки тим мо­же да кар­то­те­ки­ра до 5 чо­ве­ка, ка­то в един мач мо­гат да вез­мат учас­тие 4 чо­ве­ка от от­бо­ра.
За тре­та по­ред­на го­ди­на ор­га­ни­за­то­ри­те ще оси­гу­рят най-доб­ри­те ус­ло­вия за иг­ра, включ­ва­ща елек­т­рон­ни таб­ла за ре­зул­та­та и вре­ме­то, сек­ре­тар­с­ки апа­рат, бе­зал­ко­лох­ни на­пит­ки, еки­пи за със­те­за­те­ли­те, му­зи­ка и ди­джей, как­то и се­ри­о­зен наг­ра­ден фонд.
“И през то­зи се­зон ще бъ­де во­де­на ин­ди­ви­ду­ал­на ста­тис­ти­ка на все­ки със­те­за­тел, ко­е­то е пре­це­дент за тур­нир от фор­ма­та 3-ма сре­щу 3-ма, на ба­за­та на ко­я­то ще бъ­дат връ­че­ни ин­ди­ви­ду­ал­ни наг­ра­ди на най-доб­ри­те със­те­за­те­ли. За до­пъл­ни­тел­на емо­ция на пу­би­ка­та ще бъ­де про­ве­ден тра­ди­ци­он­ният мач на звез­ди­те, на кой­то ще се про­ве­дат и кон­кур­си за за­бив­ки, стрел­ба и уме­ния. Точ­на­та да­та на ма­ча ще бъ­де оп­ре­де­ле­на в на­ча­ло­та на ме­сец фев­ру­а­ри”, ка­за още Да­на­ил Ки­ров. Ор­га­ни­за­то­ри на 3х3 бас­кет­бол­на ли­га от­но­во са Бас­кет­бол-ВТ и Об­щи­на Ве­ли­ко Тър­но­во.
Ге­ор­ги ГЪ­РЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново