“А” елитна областна футболна група

Публикувано на чт, 29 сеп. 2016
197 четения

Пет ресенски гола в Дебелец

“Ресен-2012” показа недвусмислено, че и тази година ще бъде основен фактор в елитната областна група. Тимът безпроблемно се наложи с 5:1 при гостуването си на последния в класирането “Ботев” (Дебелец). Гостите от Ресен излязоха напред в резултата още в 8-ата минута. Мариян Генов центрира от пряк свободен удар и Милен Анатолиев вкара за 0:1. Добра проява на вратаря на дебелчани Красимир Косев в 40-ата минута запази мрежата му от второ попадение след изстрел на Павлин Цачев. Веднага след началото на втората част обаче стражът нямаше какво да направи, след като Цветомир Николов открадна топката и стреля точно за 0:2. Третия гол вкара Милен Анатолиев, който надбяга пазачите си в 57-ата минута. Светослав Станчев направи разликата внушителна в 82-ата минута, когато с далечен удар намери долния ляв ъгъл за 0:4. Николай Митев се разписа за 0:5 с шут в 85-ата минута. Домакините все пак стигнаха до почетен гол. В самия край на срещата вратарят Анатоли Гугов отрази удар на Милен Соколов от състава на “Ботев”, след което обаче Тихомир Киров вкара топката за крайното 1:5.

Сухиндолци взеха 4:1 от “Лато” (Алеково)

Въпреки оспорвания мач, сухиндолци стигнаха до убедителен успех срещу тима от Алеково. Светослав Александров центрира в 5-ата минута към Иван Иванов, който откри резултата с премерен удар. След още десет минути Даниел Димитров си спря топката на гърди, завъртя се и покачи на 2:0. Междувременно опитният нападател на гостите Ченешков получи травма и трябваше да напусне терена принудително, което пообърка действията им в атака. Атанас Георгиев стреля от пряк свободен удар, но топката мина край вратата на домакините и резултатът остана непроменен.
Второто полувреме започна с пробив на Георгиев, който бе фаулиран от Калоян Христов в наказателното поле и “Лато” получи право на дузпа. Потърпевшият бе точен и намали на 2:1. Гостите веднага натиснаха, но при контра в 60-ата минута последователно напречната и страничната греда им помогнаха. Само след две минути Иван Иванов вдигна на 3:1, засичайки центриране от фаул, а за 4:1 се разписа Даниел Димитров. Между двата гола Иван Ефтимов от състава на “Лато” нацели напречната греда на сухиндолската врата.

“Янтра” (ПТ) с трета поредна победа

Тръмбешчани взеха трети пореден успех, който ги изведе на първото място в класирането на елитната “А” областна група. Те трябваше да гостуват на “Чумерна”, но мачът се игра на стадиона в Полски Тръмбеш, тъй като тревното покритие на този в Елена все още не е готово да приеме мач. Още в 5-ата минута отборът на “Янтра” дръпна в резултата, след като вратарят Станимир Палев изпълни точно дузпа, отсъдена за нарушение на “Чумерна”. В 37-ата минута хубава атака на гостите бе завършена от Христо Маринов, който прехвърли Палев за 1:1. Междувременно домакините направиха куп пропуски, като много силно игра вратарят на еленчани Аспарух Ангелов, който спаси изстрели на Калоян Илиев, Владимир Атанасов и др. Добрите му прояви продължиха и през втората част, когато бе обстрелян няколко пъти от непосредствена близост. Четири минути преди да изтече редовното време, усилията на “Янтра” в нападение бяха увенчани с успех от Калоян Илиев, който засече центриране за 1:2.

Лясковчани продължават без загуба

Съставът на “Левски” (Лясковец) продължи доброто си представяне през новото първенство, като записа ценна, макар и минимална победа с 1:0 над “Изгрев-93” (Царевец). Така с 5 точки от три мача лясковчани делят 2-3 място с “Ресен-2012”.
С гол на Мехмед Мустафов “Левски” (Лясковец) спечели трите точки при домакинството си срещу царевчани. Единственото попадение падна в 65-ата минута при поредния пробив на голмайстора на домакините. Мустафов се измъкна от опеката на пазачите си и промуши топката край вратаря на гостите от Царевец. Мустафов бе най-активният футболист в състава на лясковчани и непрекъснато притесняваше отбраната на гостуващия тим.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново