“Академик” загуби тежко във Видин

Публикувано на вт, 5 сеп. 2017
111 четения

Свищовският “Академик” допусна първа загуба, но много тежка – 4:0 при гостуването си на “Бдин” (Видин). Наставник на домакините е дългогодишният футболист и играещ треньор на “студентите” Боби Борисов.
Янек Кирилов сложи старт на голеадата в 40-ата минута след центриране от ъглов удар, а в 80-ата записа и второ попадение на сметката си. Калоян Цветков вкара за 3:0 в 63-ата минута със силен удар, при който топката изненада вратаря на “Академик” и той не успя да я отбие.
Две контри на свищовлии им донесоха чисти голови положения пред вратата на домакините, но те не бяха оползотворени. “Академик” обаче остана в намален състав, след като Павлин Георгиев получи директен червен картон за обида на асистент-съдията. Минута преди края грешка при изнасянето на топката позволи на Мартин Димитров да направи победата на видинчани още по-категорична.
“Резултатът не отговаря на показаното на терена. Получихме голове от наши грешки, но не се сърдя на момчетата. Важното е да ги забравят и да са готови психически за следващия мач”, коментира старши треньорът на “Академик” Евгени Маринов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново