“Академик” също с осма поредна победа

Публикувано на вт, 29 сеп. 2015
143 четения

Свищовският “Академик” взе осмата си поредна победа и е с пълен актив от 24 точки. “Студентите” отидоха на втора позиция, като имат по-лоша голова разлика от водача “Етър”.
По програма възпитаниците на треньора Боби Борисов трябваше да гостуват на съседите от “Гигант” (Белене), но заради ремонта на стадиона там мачът се игра на градския стадион в Свищов.
Футболистите на “Академик” имаха пълен превес през целия мач и към вратата на символичните домакини се редяха атака след атака. Единственото попадение обаче падна в 38-ата минута. Кирил Фидин видя, че Ивайло Дангуров тръгва напред и го изведе между двама защитници, след което Дангуров прати топката в мрежата за 1:0.
И през втората част картината не се промени, атаките продължиха, като всички се надпреварваха да пропускат. Три пъти топката нацели и гредите след удар на Кристиян Тафраджийски с глава, далечен шут на Красен Каравелов и удар от воле на Тодор Тодоров.
“В момента, в който играчите ни разбраха, че мачът е при нас, се отпуснаха, очаквайки лесен успех. Гостите обаче си стъпваха здраво и през първата част срещата не беше за гледане.
През почивката си поговорихме сериозно, а след нея и аз влязох в игра. Второто полувреме бе изцяло наше, но пък топката не пожела да влезе във вратата на гостите”, сподели треньорът Боби Борисов.
“Академик”: В. Димитров, Фидин, Трайков, Ангелов, Денчев, Каравелов, Иванов, Тодоров, Колев, Тафраджийски, Ст. Иванов (Борисов, Каролев, Маринов).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново